- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Gasprom“: Nijedna turbina za „Severni tok“ ne nalazi se u Kanadi na remontu

© Sputnik / Evgenij Bijatov / Uđi u bazu fotografijaGasprom
Gasprom - Sputnik Srbija, 1920, 25.08.2022
Pratite nas
Ruska kompanija „Gasprom“ saopštila je da se nijedna od turbina sa kompresorske stanice „Portova“ trenutno ne nalazi na remontu u Kanadi.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Reakcija ruskog gasnog giganta usledila je nakon izjave kanadske ministarke spoljnih poslova Melani Džoli koja je kazala da je Vlada Kanade spremna da vrati pet preostalih turbina za gasovod „Severni tok“ koje se nalaze na remontu u Montrealu.
Od 27. jula „Severni tok“ radi sa 20 odsto kapaciteta zbog obustave rada nekoliko gasnih turbina. Jedna od njih koju je u Kanadi napravila kompanija „Simens enerdži“ bila je poslata u Montreal na remont. Zbog sankcija koje je Otava uvela protiv Moskve, proizvođač je u početku odbijao da vrati opremu u Nemačku, ali je nakon brojnih zahteva Nemačke ipak odlučio da ih vrati. „Gasprom“ je 25. jula saopštio da je prinudno obustavljen rad još jedne turbine na kompresorskoj stanici „Portova“. Trenutno je u radnom stanju ostala samo jedna turbina.
Cevi gasovoda Severni tok 2 - Sputnik Srbija, 1920, 25.08.2022
RUSIJA
Kanada će vratiti Nemačkoj preostalih pet turbina za „Severni tok“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala