Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vulin poručio Zorani Mihajlović: Ko je glasao za podršku britanskoj rezoluciji nije prijatelj Srbije

© Sputnik / Lola Đorđević Aleksandar Vulin
 Aleksandar Vulin - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2022
Pratite nas
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin poručio je ministaru rudarstva i energetike Zorani Mihajlović da onaj ko je glasao za to da Srbija podrži rezoluciju Velike Britanije po kojoj su Srbi genocidan narod nije prijatelj Srbije.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

"Sergej Lavrov jeste prijatelj Srbije sigurno mnogo više nego oni koji traže da priznamo lažnu državu Kosovo ili oni koji misle da je naš interes da uvedemo sankcije Rusiji, ostanemo bez gasa, ali i bez najdoslednijeg prijatelja u međunarodnoj zajednici", naveo je Vulin u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.
"Onaj ili da budem rodno ravnopravan, ona, koja je glasala za to da Srbija podrži rezoluciju Velike Britanije po kojoj su Srbi genocidan narod odgovoran za masovne likvidacije i još masovnija silovanja, teško da je i sama prijatelj Srbije, a još teže ume da objasni ko su prijatelji Srbije", saopštio je Vulin.
On je kazao da Lavrov ne tera Srbiju na bilo šta, poštuje svaku reč predsednika Srbije Aleksandra Vučića, visoko ceni našu neutralnost i razume našu poziciju i po pitanju sukoba u Ukrajini i po pitanju poštovanja međunarodnog prava i nikada nije pokušao da našu politiku usmeri ili promeni, što se za prijatelje gospođe Mihajlović ne bi moglo reći.
Vulin je odgovorio na navode ministarke Mihajlović u kojima je, kako prenosi MUP, istakla da ministar spoljnih poslova Rusije Lavrov svojim izjavama zloupotrebljava činjenicu da Srbija nije uvela sankcije Rusiji, te da Lavrov koji govori o prijateljstvu dve države pokazuje suprotno.
Zorana Mihajlović - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2022
SRBIJA
Neobično saopštenje Zorane Mihajlović protiv Lavrova – nikome nije jasno šta je htela da kaže
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala