- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Šta se desilo na Zvezdinom poluvremenu

© AFP 2023 / ANDREJ ISAKOVICGelor Kanga i Dejan Stanković
Gelor Kanga i Dejan Stanković - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2022
Pratite nas
Dejan Stanković odlučio je na poluvremenu da će vrlo brzo u nastavku izvesti iz igre Gelora Kangu zbog „vrućeg“ temperamenta i činjenice da Gabonac već ima žuti karton, a ulog u revnašu plej-ofa Lige šampiona je ogroman. I učinio je to u 53. minutu, a na teren je poslao Kingsija Kangvu, samo da li je ta odluka koštala Zvezdu elitnog takmičenja?
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Crvena zvezda je imala sve u svojim rukama. Vodila je 2:0 u 43. minutu i činilo se da ima Ligu šampiona „u džepu“, ali... Bio je to samo privid. Iluzija, optička varka.
Borjan je uspeo da odbrani penal i lopta je došla do Kange koji je fudbalski razmišljao i nije želeo da ispuca loptu daleko od svog gola u trenucima kada je već istekla sudijska nadoknada, već je krenuo da je iznosi, sapleo se, a dalji scenario je svima dobro poznat - Borjan je primio gol sa 30 metara.
Previše puta u prošlosti je Kanga donosio dobro Crvenoj zvezdi, kao recimo protiv Krasnodara, ali je isto tako umeo skupo da košta ekipu, kao kada je dobio crveni protiv Ludogoreca.
Upravo je zbog toga Stanković osetio da je „pod pritiskom“ zbog nepredvidivosti Zvezdine osmice koja olako plane, upusti se u bespotrebnu polemiku sa rivalom ili sudijom i začas zaradi žuti karton. A, kako je već imao javnu opomenu, tako je Stanković morao da reaguje.
U 53. minutu rešio je da izvede Kangu, koji je bio besan i odbio je da pruži treneru ruku. Ušao je Kangva, ali je šampion Srbije izgubio ritam tom izmenom u potpunosti.
„Nije moje da pričam o tome, to je Misterova odluka. Nikada ne dovodimo njegove odluke u pitanje, znali smo iz kog razloga je izvadio Kangu iz igre. Pričao je s njim na poluvremenu i najavio mu izmenu. Dešavalo se u nekoj istoriji da Kanga dobije i drugi žuti, pa Mister nije hteo da rizikuje. Imamo dosta kvalitetnih igrača, zamene za sve nas. Nismo mi tu da vodimo računa o tome ko će da igra, ko će da izađe u kom minutu“, otkrio je novinarima u miks zoni Mirko Ivanić, strelac drugog gola za crveno-bele, koji je za razliku od Dragovića zastao da da izjavu, dok su Srnić, Kanga i Pavkov u širokom luku zaobišli novinare.
© Foto : FK Crvena zvezdaMirko Ivanić, FK Crvena zvezda
Mirko Ivanić, FK Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2022
Mirko Ivanić, FK Crvena zvezda
I čini se da je tu Zvezda izgubila utakmicu, baš u tom 53. minutu. Stanković se uplašio drugog žutog kartona i isključenja Gabonca koji je u som stilu odreagovao ljutito na izmenu.
Kangva nije moga da iznese utakmicu na način na koji je to činio Kanga. Davao je takt Zvezdinoj igri, koja je već u tim trenucima bila u očiglednom padu kada je fizička snaga u pitanju.
Videlo se da su teško disali crveno-beli fudbaleri i da su igrači Makabi Haife bili poletniji i lakše su dolazili do lopte, više su pretili i gol je „visio“ u vazduhu.
Na kraju je i sudbina umešala prste jer je Stanković očigledno želeo da se oduži Milanu Pavkovu za sve što je uradio za Zvezdu u prethodnim godinama, a ispostavilo se da je gorostas iz Begeča izrastao u apsolutnog tragičara kada je nespretnom reakciju zakucao loptu u sopstvenu mrežu u 90. minutu.
Ipak, sva je prilika da su Stanković i Zvezda izgubili dobijen meč i ostali bez Lige šampiona zbog te hazarderske odluke iz 53. minuta kada je izveo iz igre Kangu, a ubacio Kangvu.
Nekad mora da se i rizikuje, jer rizik se isplati, a Stanković se pretplatio na kontrolisani rizik koji je, po svemu sudeći, koštao Zvezdu plasmana u elitno društvo i finansijske injekcije od 20 miliona evra.
Ovako, ostaje za utehu Liga Evropa koja je možda i realnost Zvezde u ovom trenutku.
„Detalji odlučuju ko ide dalje, ovoga puta su odlučili da to bude Makabi. Ostaje ogromna žal i velika propuštena šansa. Prilazio sam igračima posle utakmice, da ne leže na travi. Moraju biti jaki, jer život ide dalje. Mi smo klub koji uvek teži ka boljem. Fudbal je nepredvidiv, detalji odlučuju. Nastavljamo naše prvenstvo koje vodi u Ligu šampiona“, poručio je Dejan Stanković.
Zvezda Makabi - Sputnik Srbija, 1920, 23.08.2022
SPORT
Nebo se zatvorilo za Zvezdu – autogol za kraj snova o Ligi šampiona!
Dejan Stanković, trener FK Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 23.08.2022
SPORT
Stanković posle košmarne Zvezdine noći u Beogradu: Fudbal je nepredvidiv
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala