- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Sudbina je htela da heroj bude tragičar na oproštaju /video/

© Foto: FK Crvena zvezdaMilan Pavkov
Milan Pavkov - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2022
Pratite nas
Milan Pavkov i Crvena zvezda osetili su na sopstvenoj koži svu surovost koju fudbal može da režira. Sudbina je valjda htela da heroj mnogih pobeda i čovek koji je s dva gola nokautirao Liverpul u Ligi šampiona (2:0) bude tragičar i to na oproštaju od Marakane u eliminaciji od Makabi Haife posle remije 2:2 na dupke punom najvećem srpskom stadionu.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Nespretna reakcija gorostasnog napadača iz Begeča i autogol u 90. minutu zalupili su vrata Lige šampiona crveno-belima na najsuroviji mogući način.
Imala je Crvena zvezda sve, apsolutno sve u svojim rukama. Vodio je tim Dejana Stankovića 2:1 u Haifi, na kraju je pognute glave napustio teren, izgubivši 3:2.
Usledio je revanš šest dana kasnije u Beogradu i to pred 50.000 duša koji su odevene u crvene i bele boje pružili podršku srpskom šampionu. I povela je Zvezda preko Pešića i Ivanića 2:0, ponovo je imala sve u svojim rukama, ali....
Od gotovog je napravljena veresija i sve je prosuta zbog dva nesmotrena poteza. Prvo je Milan Borjan odbranio penal u zauzstavnom vremenu, da bi usledila nespretna reakcija i primljen gol sa oko 30 metara.
Imala je Zvezda tim rezultatom obezbeđene produžetke, isticao je 90. minutu, a onda su se fudbalski bogovi ustremili ka Milanu Pavkovu i napravili od njega tragičara. Jednu bezopasnu loptu Zvezdin špic je samo trebalo da izbije daleko od svog gola, a on je nekako uspeo da je pošalje iza leđa imenjaka Borjana, čime se nebo nad Marakanom zatvorilo.
Pavkov je tako prešao put od heroja mnogih evropskih pobeda, od kojih se svakako pamti onaj čuveni nokaut Liverpula (2:0) sa dva gola na Marakani u Ligi šampiona, 6. novembra 2019. godine.
Taj datum prozvan je kao „Pavkovdan“! I zagrmela je Marakana i 23. avgusta u 78. minutu kada je igru napustio Pešića, a ušao Milan: „Hej Pavkov, skoči daj gol glavom“, ali umesto toga usledila je sportska tragedija Zvezde koju su režirale neke više sile i Milan Pavkov.
Da sve bude još surovije, Zvezda je prodala pre nekoliko dana svoju „dugu devetku“ koja će karijeru nastaviti u Al Fejhi koju vodi bivši trener Partizana Vuk Rašović, dok mrežu brani još jedan partizanovac Vladimir Stojković.
I Stanković je verovatno na neki način hteo da se oduži Pavkovu za sve dobro što je učinio za klub prethodnih godina. Pešić je bio iscrpljen i logično rešenje je bilo da napad pred potencijalne produžetke u plej-ofu za Ligu šampiona bude osvežen Milanom Pavkovom.
Ipak, ljubimac Delija je izrastao u tragičara jer je postigao autogol, a stadion je zanemeo jer su svi očekivali da će se Zvezda i Makabi „pobiti“ u produžetku, možda izvoditi i penale na putu ka džekpotu i zaradi od 20 miliona evra koliko nosi plasman u elitno takmičenje.
Na žalost, ništa od toga se nije dogodilo jer je sudbina valjda htela da priredi košmaran oproštaj čoveku koji je bio heroj brojnih pobeda Zvezde.
Pavkov je momentalno postao predmet podsmeha na društvenim mrežama, sladili su se navijači najvećeg rivala – Partizana, ali on to svakako nije zaslužio.
Nije imao snage budući napadač Al Fejhe da izađe pred novinare posle turobne večeri, već je zaobišao miks zonu, verovatno želeći da se što pre probudi iz košmara koji je postao java.
U odbranu momku iz Begeča stao je kapiten kluba Milan Borjan, koji se takođe nije proslavio reakcijom kod prvog gola Makabija, jer ga je primio iz velike udaljenosti i čini se da je mogao i morao bolje da interveniše iskusni čuvar mreže i Zvezdina „hobotnica“.
„Milan Pavkov doneo je mnogo sreće Zvezdi, ko ga osuđuje nije pravi zvezdaš. Pokazao je hiljadu puta ko je i šta je. Ko ga okrivljuje za grešku, nije pravi zvezdaš“, pogodio je u metu Borjan.
Zvezda Makabi - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2022
SPORT
Rakija i burek, pa iz Sombora na Marakanu – Amerikanci koji prate Jokića bodrili Zvezdu /video/
Dejan Stanković, trener FK Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 23.08.2022
SPORT
Stanković posle košmarne Zvezdine noći u Beogradu: Fudbal je nepredvidiv
Milan Pavkov - Sputnik Srbija, 1920, 23.08.2022
SPORT
Zvezdina tragedija – Pavkov pogodio sopstvenu mrežu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala