- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rakija i burek, pa iz Sombora na Marakanu – Amerikanci koji prate Jokića bodrili Zvezdu /video/

© Sputnik / Petar MilovanovićZvezda Makabi
Zvezda Makabi - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2022
Pratite nas
Američki novinari koji prate Denver i Nikolu Jokića bodrili su Crvenu zvezdu na dupke punoj Marakani u revanšu plej-ofa Lige šampiona (2:2). Ispoštovali su i dres kod, obukli crvene majice i uživali u neverovatnoj atmosferi, ujedno i prisustvovali tragediji srpskog šampiona koji je autogolom rezerviste Milana Pavkova ostao bez elite u 90. minutu.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Američki novinari okačili su na društvenim mrežama da su prvobitno boravili u Somboru, rodnom gradu Nikole Jokića, dvostrukog uzastopnog MVP-ja.
Na slikama se vidi da su uživali u konzumiranju tradicionalnog srpskog pića - rakiji. Probali su i burek, da bi se onda iz Sombora zaputili put Beograda i najvećeg srpskog stadiona.
A na Marakani erupcija oduševljenja. Dva gola crveno-belih i eksplozija čitavog stadiona, ujedno i Amerikanaca koji su za promenu malo odmorili od košarke i prepustili se čarima fudbala.
Obukli su crvene majice, ispoštovali dres kod i sa zapadne tribine pratili revanš meč plej-ofa Lige šampiona. Na video klipu objavljenom na Tviteru, stiče se utisak da su se ludo proveli.
„Liga šampiona sa drugarima“, stajalo je u njihovoj objavi na pomenutoj društvenoj mreži.
Posle golova Aleksandra Pešića i Mirka Ivanića, Makabi je greškama Crvene zvezde uspeo prvo da smanji u nadoknadi prvog poluvremena, pogotkom Sandgrena sa 30 metara, a zatim i autogolom Pavkova u 90. minutu da šokira Zvezdu i ostavi je bez Lige šampiona, što su Amerikanci ispratili uživo sa stadiona "Rajko Mitić".
Radost, erupcija oduševljenja gotovo 50.000 navijača, a onda tuga i napušten stadion pognute glave. To je fudbal, a Amerikanci iz Denvera koji prate Jokića mogli su na delu da vide kako to izgleda u Srbiji.
Milan Borjan slavi gol protiv Partizana - 166. večiti derbi - Sputnik Srbija, 1920, 23.08.2022
SPORT
Borjan: Ko napada Pavkova nije pravi zvezdaš
Zvezda Makabi - Sputnik Srbija, 1920, 23.08.2022
SPORT
Nebo se zatvorilo za Zvezdu – autogol za kraj snova o Ligi šampiona!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala