- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Albanija: Privedeni državljani Rusije i Ukrajine ostaju u pritvoru

© Sputnik / Andreй StarostinSudski čekić
Sudski čekić - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2022
Pratite nas
Okružni sud u albanskom Elbasanu ostavio je u sredu u pritvoru dvoje državljana Rusije i jednog državljanina Ukrajine u slučaju provale u vojni objekat, prenosi televizija „Top Channel“.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Sudija Pajrime Fetahu smatrala je da je hapšenje zakonito i da su optužbe zasnovane na dokazima. Advokati okrivljenih ocenjuju neosnovanim zahtev tužilaštva za određivanje preventivne mere i iznete optužbe“, prenosi televizija.
Rok za koji je izrečena mera zabrane nije preciziran, a prijava po članu „Predaja tajnih podataka“ je povučena. Branioci su tražili i sudskog tumača za ukrajinski jezik za državljanina Ukrajine, ali zahtev nije ispunjen. Konzul Ukrajine u Albaniji Svetlana Bogdanova došla je u zgradu suda, ali nije puštena u sudnicu.
Albanski mediji očekuju da će o incidentu biti reči na neformalnom sastanku u Evropskoj uniji krajem avgusta u kontekstu zabrane bezviznog ulaska i izdavanja šengenskih viza za državljane Rusije. Trenutno bezvizni ulazak za Ruse u Albaniju važi svake godine od 1. maja do 30. septembra.
Ministarstvo odbrane Albanije saopštilo je 20. avgusta da su dvoje ruskih državljana i jedan Ukrajinac privedeni u centralnom delu zemlje navodno pokušavajući da uđu u vojno preduzeće. Prema navodima Ministarstva, ovo je preduzeće za odbrambene proizvode. Privedeni su izjavili policiji da su fotografi i blogeri i da snimaju napuštene vojne objekte. Tužilaštvo grada Elbasana pokrenulo je istragu u kojem učestvuju protivterorističke jedinice i specijalne službe.
Centralni trg u Tirani - Sputnik Srbija, 1920, 23.08.2022
RUSIJA
Optužbe protiv dvoje Rusa i jednog Ukrajinca u Albaniji ozbiljne, prete im duge zatvorske kazne
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala