- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva: Nećemo prihvatiti ništa što je protivno našim interesima

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaMinistarstvo inostranih poslova Rusije u Moskvi
Ministarstvo inostranih poslova Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 23.08.2022
Pratite nas
Specijalna ruska vojna operacija u Ukrajini potvrđuje da Rusija preduzima sve mere za zaštitu svojih interesa, izjavio je u intervjuu za televizijski kanal RT Arabik zamenik šefa ruske diplomatije Sergej Rjabkov.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Prema njegovim rečima, ako interesi Rusije budu dovedeni u opasnost, onako kako se to dogodilo u situaciji s Ukrajinom, „Moskva će preduzeti sve neophodne mere da zaštiti svoje interese“.
„Specijalna vojna operacija u Ukrajini koja je u toku i koja protiče veoma uspešno predstavlja jasno svedočanstvo o tome da nećemo prihvatiti ništa što bi ugrožavalo našu bezbednost“, rekao je Rjabkov i naglasio da Rusija nikada neće biti ničiji vazal.
Govoreći o odnosima Rusije sa SAD, diplomata je istakao da Moskva održava dijalog i da čuva diplomatske kanale komunikacije s Vašingtonom.
„Dijalog sa SAD se nikada nije prekidao, mi ga vodimo neprestano. održavamo kontakte na nivou naših ambasada i, naravno, telefonske kontakte“, dodao je Rjabkov, ali je ocenio da „uloga diplomatije, nažalost, sada nije na odgovarajućem nivou“.
„Okolnosti u kojima se sada nalazimo, kao i dinamika Vašingtona, njegova želja da kazni Rusiju – neće uspeti i ništa neće promeniti. Mi se uvek borimo za pravedniji svet“, naglasio je Rjabkov.
Diplomata je, takođe, istakao da Rusija u potpunosti poštuje odredbe Sporazuma o strateškom ofanzivnom naoružanju, koji važi do 5. februara 2026. godine, te da je neophodno početi izradu novog dokumenta i postići saradnju sa SAD u vezi s tim pitanjem.
Prema njegovim rečima, rad na novom dokumentu je otežan aktuelnom politikom SAD, koje „indirektno izbegavaju“ razmatranje novog sporazuma.
Američki predsednik Džozef Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 23.08.2022
RUSIJA
„Stradaće stotine hiljada“: Šta vlasti zapadnih zemalja serviraju sugrađanima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala