- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

„Đoković, odbijam“: Patrik Beson napisao knjigu o Novaku, uskoro prevod na srpski

© AP Photo / Kirsty WigglesworthNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 23.08.2022
Pratite nas
Ugledna francuska izdavačka kuća „Louison editions“, objaviće u oktobru ove godine novu knjigu „Đoković, odbijam“ (Ðoković, Le Refuse) nagrađivanog francuskog pisca Patrika Besona, saopštila je izdavačka kuća „Čigoja štampa“ iz Beograda.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Prevod ove knjige na srpski jezik o svetski slavnom teniseru Novaku Đokoviću izaći će početkom septembra u „Čigoja štampi“, ediciji „Disident“, a tim povodom će autor Patrik Beson posetiti Srbiju.
Patrik Beson je francuski savremeni pisac, književni kritičar, novinar, polemičar, član mnogih žirija za dodelu književnih nagrada.
Autor je zapaženih romana i knjiga priča „Dara“, „Lenjivica“, „Veština zavođenja“, „Vila Don Kihote“, „Stanje duha“, „Bogatašica“, „Beograd siti“, „Brabanovi“, „Srđan“, „Miloš i Milena i Julije i Isak“, „Titanika“, „Puškinova smrt“, „Hristov grob“, „Izvesna melanhonija“, „Romani iz mladosti“…
Poznat uveliko kao veliki prijatelj Srbije, dosta je angažovan u francuskoj i srpskoj javnosti, posebno u odbrani srpskog naroda u periodu od 1995. do 2000. godine koji započinje knjigom objavljenom u Francuskoj „Krik protiv klevetnika Srbije“ (1995).
Kao veliki poznavalac, osvešćeni analitičar i kritičar globalističkih kretanja u svetu, političkih, ekonomskih i socijalno-kulturnih problema, veliki je borac za očuvanje pravih tradicionalnih vrednosti.
U tom svetlu, kroz svoj lični doživljaj, piše ovo slojevito delo, u kojem u ličnosti Novaka Đokovića, osim jedinstvenog sportiste, prepoznaje sve one moralne, duhovne i duboko humane kvalitete, neophodne za opstanak ljudske vrste, navode iz „Čigoja štampe“.
Srbija EU - ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 01.01.2020
Želim Srbima da ne uđu u Evropsku uniju: Novogodišnja poruka Patrika Besona
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala