- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Čavušoglu: Niz zapadnih zemalja ne želi da se završi sukob u Ukrajini

© Sputnik / Lola Đorđević Ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu
 Ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu  - Sputnik Srbija, 1920, 23.08.2022
Pratite nas
Ministar inostranih poslova Turske Mevlut Čavušoglu smatra da niz zapadnih zemalja, pre svega evropskih država – članica NATO-a, želi da se sukob u Ukrajini nastavi. On je istakao da je „bilo snaga koje su pokušavale da sabotiraju sporazume o izvozu ukrajinskog žita“.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Među zemljama Zapada i NATO-a ima država koje ne žele okončanje (ruske specijalne operacije u Ukrajini)... Bilo je i onih koje su sabotirale 'prehrambeni sporazum' kada je reč o izlasku ruskih poljoprivrednih proizvoda na tržište. Neću imenovati te zemlje, generalni sekretar Ujedinjenih nacija odlično zna koje su“, rekao je Čavušoglu u intervjuu za televizijski kanal „Haber global“.
Šef turske diplomatije je, međutim, istakao da „prehrambeni sporazum“ funkcioniše bez problema, a da su do sada iz ukrajinskih luka isplovila 33 broda s poljoprivrednim proizvodima.
„Problema nema. Ima nekih tehničkih poteškoća, ali se one brzo rešavaju. Do danas su isplovila 33 broda s poljoprivrednim proizvodima“.
U Istanbulu su 22. jula potpisani sporazumi o ukidanju ograničenja izvoza ruskih proizvoda i o saradnji Rusije u izvozu ukrajinskog žita. Sporazum koji su potpisali predstavnici Rusije, Turske, Ukrajine i Ujedinjenih nacija podrazumeva izvoz ukrajinskog žita, prehrambenih proizvoda i đubriva Crnim morem iz tri luke, uključujući Odesu.
Generalni sekretar UN Antonio Gutereš - Sputnik Srbija, 1920, 19.08.2022
RUSIJA
Gutereš iz Odese: Pozivam ceo svet da stimuliše isporuke ruskih prehrambenih proizvoda
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala