- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Proradio sistem na mađarsko-srpskoj granici, vozila krenula sa Horgoša i Kelebije

Pratite nas
Informatički sistemi na prelazima Reske i Tompa proradili su posle višečasovnog zastoja, a vozila sa Horgoša i Kelebije krenula su ka mađarskim prelazima.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Oko 20.30 sati proradio je informatički sistem na prelazu Reske. Vozila na Horgošu u koloni od pet kilometara, krenula su ka mađarskom prelazu.
Nakon tročasovnog zastoja, pokrenut je softver i na graničnom prelazu Tompa, a vozila na Kelebiji napuštaju Srbiju, preneo je RTS.
Na većini mađarskih drumskih graničnih prelaza sa Srbijom u županijama Bačkiškun i Čongrad-Čanad nešto pre 16.30 sati uočeni su problemi u informacionom sistemu, saopštila je ranije mađarska policija.
Zbog pada sistema na mađarskoj strani granice, formirale su se kilometarske kolone na Horgošu i Kelebiji na izlazu iz zemlje.
Kako se navodi, mađarski graničari propuštali su samo putnike sa pasošima EU, dok su ostali čekali na Horgošu, Kelebiji i Bačkom Bregu, prelazima koji su otvoreni 24 sata.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala