- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rus prvi, Srbin šesti: Novak drži mesto na ATP listi

© AP Photo / Alastair GrantNovak Đoković i Vimbldon
Novak Đoković i Vimbldon - Sputnik Srbija, 1920, 22.08.2022
Pratite nas
Srpski teniser Novak Đoković zadržao je šestu poziciju na najnovijoj ATP listi, koja je objavljena danas, sa 4.770 bodova, dok je ruski teniser Danil Medvedev i dalje prvi.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Prvo mesto i dalje drži Rus Danil Medvedev sa 6.885 poena. Na drugoj poziciji je Nemac AleksandarZverev sa 5.760 bodova.
Iza njega slede Španci Rafael Nadal sa 5.630 poena i Karlos Alkaras, koji je osvojio 5.190.
Grk Stefanos Cicipas je napredovao dve pozicije i trenutno je peti sa 4.890 bodova. Na sedmoj poziciji je Norvežanin Kasper Rud, a u TOP 10 najboljih tenisera sveta nalaze se još Kanađanin Feliks Ože-Alijasim, Britanac Kameron Nori i Poljak Huber Hurkač.
Najveći napredak na ATP listi od čak 123 mesta napravio je Hrvat Borna Ćorić, koji je posle osvajanja Mastersa u Sinsinatiju, postao 29. igrač sveta.
Miomir Kecmanović je zadržao 36. mesto na ATP listi, dok je Filip Krajinović napredovao za jednu poziciju i sada je 45. teniser sveta. Dušan Lajović je pao za jedno mesto i sada je 88. igrač sveta, dok je Laslo Đere na 89. poziciji.
Naredna ATP lista biće objavljena 29. avgusta kada i počinje poslednji grend slem turnir u sezoni, Ju-Es open.
Najbolje rangirana srpska teniserka Aleksandra Krunić pala je za pet pozicija na danas objavljenoj VTA listi i sada zauzima 97. mesto. Krunićeva na 97. poziciji ima 652 boda.
Olga Danilović je nazadovala za tri pozicije i sada je 115. teniserka sveta, dok je Natalija Stevanović pala za jedno mesto i zauzima 199. mesto na VTA listi. Ubedljivo prva je i dalje Poljakinja Iga Švjontek sa 8.605 bodova. Iza nje slede Estonka Anet Kontavejt, Grkinja Marija Sakari, španska teniserka Paula Badosa i Uns Džabur iz Tunisa.
Borna Ćorić - Sputnik Srbija, 1920, 22.08.2022
SPORT
Hrvatska bajka u Americi – čelični Ćorić rizikovao povredu da bi stigao do trofeja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala