- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Bugarski političar o smrti Dugine: Deo našeg evroatlantskog ološa je izgubio svu ljudskost

© FotoDarja Dugina
Darja Dugina - Sputnik Srbija, 1920, 22.08.2022
Pratite nas
Lider bivše parlamentarne stranke „Preporod“ Kostadin Kostadinov negodovao je zbog reakcija nekih političara i javnih ličnosti na smrt Darje Dugine. Prema Kostadinovu, terorizam se mora osuditi, mada, to nije važno za neke domaće ultradesne pristalice evroatlantizma.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Neki, čija imena neću navoditi, jer mi je gadno, kao divljač likuju nad smrću devojke iz Rusije. To je razlog da kada me pitaju kako da se izborimo sa tim ljudima, ja odgovaram – da li su to ljudi? Većina našeg evroatlantskog ološa je izgubila svu ljudskost. Odobravanje terorističkog napada još jednom je samo pokazalo pravo lice ovih čovekomrzaca“, napisao je na Fejsbuku lider stranke „Preporod“.

Verovatno je političar imao u vidu komentar potpredsednice bugarskog Atlantskog kluba, bivše ambasadorke Bugarske u SAD Elene Poptodorove, koja je u onome što se dogodilo videla „znak unutrašnje borbe u Kremlju“. Možda je takvu reakciju Kostadinova izazvao i tekst pedijatra Tanje Andrejeve, bivše poslanice iz stranke „Demokratska Bugarska“.
Stranke „Preporod“ i „Demokratska Bugarska“ su stalno optuživale jedna drugu za promovisanje suprotnih interesa SAD i Rusije. Andrejeva je na Fejsbuku komentarisala smrt Dugine i navela: „Kako seješ, tako ćeš i da žanješ. Ruska poslovica Aleksandra Dugina“.
Kasnije je Andrejeva obrisala objavu i izvinila se za brzopletu, nepromišljenu i neumesnu reakciju.
Predstavnik Bugarske socijalističke partije Aleksandar Simov je komentarisao izjavu Andrejeve: „Doktorka, koja leči decu, raduje se smrti nečije ćerke ... Ko bi svoje dete odveo tom doktoru Mengele u suknji?“, napisao je političar na Fejsbuku.
Darja Dugina - Sputnik Srbija, 1920, 22.08.2022
RUSIJA
FSB otkriva ko stoji iza ubistva Darje Dugine
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala