- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

FSB otkriva ko stoji iza ubistva Darje Dugine

© Sputnik / Aleksandr Krяžev / Uđi u bazu fotografijaDarja Dugina
Darja Dugina - Sputnik Srbija, 1920, 22.08.2022
Pratite nas
Federalna služba bezbednosti Rusije saopštila je da iza ubistva ruske novinarke Darje Dugine stoje ukrajinske specijalne službe, a počinilac je državljanka Ukrajine Natalija Vovk, koja je sa ćerkom doputovala u Rusiju 23. jula.

„Utvrđeno je da su zločin pripremile i počinile ukrajinske specijalne službe. Počinilac je državljanka Ukrajine Natalija Vovk, rođena 1979. godine, koja je u Rusiju stigla 23. jula 2022. godine zajedno sa ćerkom Sofijom Šaban, rođenom 2010 godine. U cilju organizovanja ubistva Darje Dugine i dobijanja informacija o njenom načinu života, iznajmila je stan u Moskvi u kući u kojoj je nastradala devojka živela“, navodi se u izveštaju.

Nakon izvršenja zločina „Vovkova je, zajedno sa ćerkom, otišla preko Pskovske oblasti u Estoniju“.
Ističe se da su kriminalci za praćenje novinarke koristili automobil „mini kuper", pri ulasku u Rusiju koristili su registarske tablice DPR - E982KSH DPR, u Moskvi - kazahstanske tablice – 172AJD02, a pri izlasku – ukrajinske.
U subotu uveče, izgoreo je u pokretu automobil kojim je, prema podacima istražnih organa, upravljala novinarka i politikolog Darja Dugina. Ona je preminula na licu mesta. Prema nezvaničnoj verziji, automobil je detonirala eksplozivna naprava postavljena na njemu.
Darja Dugina - Sputnik Srbija, 1920, 21.08.2022
RUSIJA
Šok i neverica u ruskoj javnosti nakon smrti Duginove ćerke, ruski filozof u bolnici
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala