- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Hrvati objavili spisak za Evrobasket, a na njemu i Amerikanac

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaBojan Bogdanović
Bojan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 21.08.2022
Pratite nas
Selektor košarkaške reprezentacije Hrvatske Damir Mulaomerović saopštio je spisak igrača za Evrobasket. Mulaomerović je sa spiska precrtao Matea Drežnjaka, Pavla Marčinkovića i Gorana Filipovića, a još ranije Roka Rogića.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Hrvate očekuju mečevi u kvalifikacijama za Evrobasket 2025. godine (25. avgusta protiv Poljske i tri dana kasnije protiv Švajcarske).
Na predstojećoj kontinentalnoj smotri nalaze se u Grupi C sa Grčkom, Italijom (domaćin), Ukrajinom, Velikom Britanijom i Estonijom.
Konačan spisak Hrvatske je sledeći: Toni Perković, Džejlen Smit, Roko Prkačin, Kruno Simon, Mario Hezonja, Dario Šarić, Lovro Gnjidić, Karlo Matković, Ivan Ramljak, Dominik Mavra, Ivica Zubac i Bojan Bogdanović.
Zanimljivo je da će Hrvati ponovo imati naturalizovanog košarkaša u svojim redovima. Ovoga puta to je Džejlen Smit, košarkaš Albe iz Berlina.
Inače, radi se o Amerikancu rođenom u Teksasu koji ima 27 godina i u karijeri je igrao za Hajdelberg i Ludvigzburg pre nego što je prešao u tim iz glavnog grada Nemačke.
Na predstojećem Evrobasketu nosiće dres Hrvatske, pa je to još jedna od reprezentacija koja će u svojim redovima imati Amerikanca.
Nikola Jokić i Nemanja Bjelica - Sputnik Srbija, 1920, 21.08.2022
SPORT
Srbija (konačno) u taktu svoje najbolje „tambure“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala