- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Nemački ministar ekonomije: Puštanje u rad „Severnog toka 2“ bilo bi neuspeh za Nemačku

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaKopneni deo gasovoda "Severni tok 2"
Kopneni deo gasovoda Severni tok 2 - Sputnik Srbija, 1920, 21.08.2022
Pratite nas
Nemački ministar ekonomije Robert Habek smatra da u slučaju da Nemačka prihvati puštanje u rad „Severnog toka 2“ to bi za nju predstavljalo politički neuspeh.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Smatram da će kratkoročna dobit od puštanja u rad ‘Severnog toka 2’, od gasa, da će se mogućnost da se lakše preživi zima preokrenuti u dramatičan politički neuspeh“, rekao je u razgovoru sa građanima u okviru otvorenih vrata u Berlinu.

On je pojasnio da bi Nemačka, puštanjem u rad gasovoda, zgazila samopouzdanje, vrednosti i svoj odnos prema ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.
Ranije je jedan od vodećih političara i potpredsednik liberalne partije Slobodna demokratska partija“, kao i potpredsednik nemačkog Bundestaga Volfgang Kubiki izjavio da se zalaže za momentalno puštanje u rad gasovoda „Severni tok 2“. Šef komiteta u Bundestagu Klaus Ernst je naveo da bi bilo razumno da se sa Rusijom vode pregovori o gasu i da Nemačka ne bi trebalo da pati zbog sopstvenih sankcija.

Dan otvorenih vrata u Ministarstvu se održava svake godine, ali je zbog pandemije kovida 19 poslednji put organizovan 2019. godine. Kancelar Olaf Šolc i njegova vlada su prvi put organizovali ovaj događaj. Tokom vikenda 20-21. avgusta su građani mogli da postavljaju pitanja nemačkim zvaničnicima.

„Severni tok 2“

„Severni tok 2“ je gasovod kapaciteta 55 milijardi kubnih metara godišnje i proteže se od obala Rusije, kroz Baltičko more, do Nemačke. Realizovala ga je kompanija „Nord strim AD“ zajedno s „Gaspromom“ kao jedinim akcionarom. Izgradnja gasovoda je trajala tri godine i okončana je 2021. Ipak, nakon početka specijalne vojne operacije u Ukrajini, zapadne zemlje su uvele seriju sankcija Rusiji, a Nemačka je obustavila sertifikaciju gasovoda, navodeći da je projekat praktično zamrznut.
 Zastava sa logom kompanije Nord strim 2 koja vodi izgradnju gasovoda Severni tok 2 u Nemačkoj - Sputnik Srbija, 1920, 19.08.2022
RUSIJA
Vlada Nemačke nakon predloga o puštanju u rad „Severnog toka 2“: To se za sada ne razmatra
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala