- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Veliki Filip: Uživanje je biti Srbin!

© Sputnik / Lola ĐorđevićFilip Filipović
Filip Filipović  - Sputnik Srbija, 1920, 21.08.2022
Pratite nas
Kapiten vaterpolista Srbije Filip Filipović emotivno je doživeo oproštaj od reprezentacije pred svojim navijačima na bazenu „Milan Gale Muškatirović“.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Šestorica vaterpolista Srbije, članovi tima koji je u poslednjih 15 godina osvojio sve što može da se osvoji, zvanično su se oprostili od reprezentacije.
Na utakmici protiv Italije na turniru „Srbija 2022“ poslednji put za Srbiju su zaigrali Filip Filipović, Andrija Prlainović, Duško i Gojko Pijetlović, Milan Aleksić i Stefan Mitrović, osvajači dva uzastopna olimpijska zlata za Srbiju.
„Ovo je jedna od retkih utakmica kada smo više gledali ka tribinama u naše najmilije. Hvala im mnogo na ovoj večeri. Pamtićemo ovo celog života. Ovi momici su obeležili više od decenije svetskog vaterpola. Hvala VSS što je organizovao ovaj oproštaj za nas. Bilo je emotivno, mislili smo da će biti i gore, ali smo imali dobru pripremu. Uživanje je biti Srbin i oprostiti se na ovakav način“, rekao je Filipović novinarima posle oproštajnog meča.
Najbolji vaterpolista sveta i levoruki bombarder nije mogao da sakrije emocije kada je upitan koju će medalju pamtiti kao najdražu.
„To je najveća i najlepša životna medalja koju sam osvojio sa ovim momcima, koja nema svoj sjaj, ali je čuvamo u svom srcu – to je put koji smo prošli svih ovih godina. Dvanaest godina jednog divnog prijateljstva i porodične atmosfere. To su stvari koje ostaju za ceo život. Sve ovo ostalo se zaboravlja“, istakao je Filipović.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 20.08.2022
SPORT
Đoković: Vaterpolo je jedan od najtežih sportova na svetu, moje veliko poštovanje šampionima /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala