- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković: Vaterpolo je jedan od najtežih sportova na svetu, moje veliko poštovanje šampionima /video/

© Sputnik / SputnjikNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 20.08.2022
Pratite nas
Novak Đoković prisustvovao je večeras oproštaju Veličanstvene šestorke srpskog vaterpola. Posle meča Srbije i Italije bio je prepun utisaka.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Večeras je posebno veče za srpski i svetski vaterpolo jer su ovo šestorica igrača koji spadaju u sam vrh igrača koje je vaterpolo imao. Večeras su se oprostili od reprezentacije. Emotivno je za sve nas koji smo ponosni na njih, gledali smo ih kako osvajaju toliko medalja, trofeja u poslednjih 20 godina. Filip Filipović je moj prijatelj iz detinjstva, išli smo u istu školu. Bilo je posebno gledati ga večeras. On i ostali momci su toliko puta usrećili Srbiju i učinili je ponosnom. Bila mi je čast da prisustvujem ovoj utakmici“,
Da li je pitao nekada Filipovića da mu pokaže osnove vaterpola?
„Sada ćemo imati više vremena da provedemo zajedno. Pitaću Filipa da me odvede na bazen i da me nauči nekim stvarima. Znamo da plivamo i mislimo da je to dovoljno, ali nije. Vaterpolo je jedan od najtežih sportova na svetu, uvek sam se divio tim momcima. Gledati ih uživo je nešto posebno. Moje veliko poštovanje“, rekao je Đoković.
Šestorica legendarnih vaterpolista Srbije, članovi tima koji je u poslednjih 15 godina osvojio sve što može da se osvoji, uključujući dva uzastopna olimpijska zlata, zvanično su se oprostili od reprezentacije naše zemlje.
Na utakmici protiv Italije na turniru Srbija 2022 poslednji put za Srbiju zaigrali su Filip Filipović, Andrija Prlainović, Duško i Gojko Pijetlović, Milan Aleksić i Stefan Mitrović.
Vaterpolo Srbija - Sputnik Srbija, 1920, 20.08.2022
SPORT
Srbija se zahvalila „Šestorici veličanstvenih“, Đoković uveličao događaj
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala