- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Medvedev bez finala u Americi, a „hrvatski Đoković“ nastavlja da živi snove!

© AP Photo / Jeff DeanBorna Ćorić
Borna Ćorić - Sputnik Srbija, 1920, 21.08.2022
Pratite nas
Danil Medvedev, najbolji teniser sveta, poražen je u polufinalu turnira u Sinsinatiju od grčkog rivala Stefanosa Cicipasa u tri seta, 7:6, 3:6, 6:3.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Za titulu prvaka Sinsinatija Cicipas će se boriti protiv hrvatskog tenisera Borne Ćorića koji je nastavio da briljira i savladao je Kamerona Norija sa 6:3, 6:4.
Iako je bio veliki favorit, Medvedev nije uspeo da savlada sedmog igrača na ATP listi, Cicipasa.
Rus je odlično počeo meč, brejkom, Cicipas je vratio stvari na nulu u šestom gemu, a usledio je taj-brejk u kom je Grk imao više nerava.
U drugom setu se Medvedev razgoropadio, poveo je sa čak 5:0, ali je rivalu na kraju dozvolio da osvoji tri gema i u devetom je izjednačio na 1-1.
Odlučujući set je imao miran tok do šestog gema kada je Cicipas ostvario brejk, a u devetom gemu je bez većih problema okončao meč.
Za titulu će se Cicipas boriti protiv 152. igrača na ATP listi, Borne Ćorića koji je nastavio sa iznenađenjima i za svega 92 minuta je sa 6:3, 6:4 savladao 141 poziciju bolje plasiranog Kamerona Norija.
Ćorić iza sebe već ima briljantan turnir pošto je nanizao pobede nad favorizovanim rivalima, Lorencom Musetijem, Rafaelom Nadalom, Robertom Bautistom Agutom i Feliksom Ože-Alijasimom.
Hrvat je godinama unazad bio veliki talenat, čak je poređen i sa Novakom Đokovićem zbog stila igre.
„Mislim da je moja igra slična Đokovićevoj. Krećem se dobro, borac sam. Slično igramo, ali ja imam dug put do tih visina. Pobeđivao sam Federera i Nadala, ali nikada Novaka i možda je to zato što imamo sličan stil igre. On sve uradi malo bolje“, govorio je Ćorić.
Aleksandar Zverev - Sputnik Srbija, 1920, 19.08.2022
SPORT
Razrešena saga ono nemačkog Rusa – i otkrivena uloga Federera
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala