- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Razrešena saga ono nemačkog Rusa – i otkrivena uloga Federera

© AP Photo / Seth WenigAleksandar Zverev
Aleksandar Zverev - Sputnik Srbija, 1920, 19.08.2022
Pratite nas
Bivši agent Aleksandra Zvereva, Patrisio Apej, istakao je da se on i Nemac nisu rastali u dobrim odnosima, te da je Nemcu bilo ranije mnogo bolje u pogledu ugovora, nego sada kod Rodžera Federera.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Ističe Apej da je Zverev spao na jedan ugovor, a sada ga zastupa „Team 8 agencija“, čiji su vlasnici Rodžer Federer i Toni Godsik.
Zverev nije imao ni vremena ni želje da govori o tome. Kada je došao do broja tri sa mnom, bio je to čudesan kraj sezone (2018. godine) sa sedam reklamnih ugovora, neko ga je ubedio da je trava zelenija drugde“, kaže Apej za Klej Tenis i dodaje:
„Da mi je rekao da želi da ide kod Federera, lično bih ga odveo i rekao im da je Saša fin momak, osetljiv, ali da se paze njegovog ega. Ipak, to mora da bude dogovor, a ne da me on jednostrano iseče. Video sam ga nekoliko puta i rekao mu da ćemo potrošiti mnogo novca na tu borbu: ‘Ako želiš da razgovaramo, hajde. Ako ne ovde, evo ti moj telefon’. Nikada nije želeo da razgovara. I razumem ga, mlad je“.
Kakav je epilog cele priče?
„A u ugovoru je bio procenat. Ako sam tada ispregovarao 45 miliona dolara za ugovor, najlogičnija stvar jeste da bi sledeći mogao da bude duplo vredniji. Počelo je da mu ide loše – na terenu i van njega – pandemija je usporila pripremu za suđenje, tako da smo se dogovorili i tako rešili stvar“.
Ističe bivši agent Zvereva da je miran posle svega što se dešavalo, te da osvajanjem velikih trofeja Nemac može do velike karijere.

„Gledajte, miran sam i dobro spavam. Neke stvari su jasne – pre dve godine je imao sedam ugovora, a sada mu je ostao jedan, koliko znam. Vrlo je dobar igrač, osvojiće mnogo slemova, ali prošlo je ono vreme u kojem je on princ pre nego što postane kralj. Ako osvoji pet Vimbldona, onda može da promeni stvari. On je kao tipični teniski šampion koji uvek zna više od drugih. Ja nemam problem s njim. Takve stvari se dešavaju, mora da je imao svoje razloge“, zaključuje Apej, koji sada zastupa Stefanosa Cicipasa.

Tejlor Fric - Sputnik Srbija, 1920, 19.08.2022
SPORT
Amerikanac nikada nije pobedio Novaka i to ga boli: Za sve je bolje da Đoković ne igra
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala