Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić pomerio obraćanje javnosti za nedelju u 13.30 časova

© Tanjug / RADE PRELICAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 19.08.2022
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pomerio je svoje obraćanje javnosti za nedelju u 13.30 časova, nakon sastanka sa Srbima sa Kosova, saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković na konferenciji za medije
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

"Predsednik ne može da se pomiri s tim da imamo sukobe, da nemamo kompromis, danonoćno radimo na tome da nađemo rešenje", rekao je Petković.
Ukazao je da je još iz Brisela Vučić zakazao sastanak sa političkim predstavnicima sa KiM, za nedelju u 11 časova u Palati Srbije.
Petković je rekao da je Vučić u Briselu branio poziciju Srbije i tragao za kompromisnim rešenjima, da se sačuva mir, ali i da je znao da na miran i mudar način odgovori predstavnicima međunarodne zajednice i Aljbinu Kurtiju.
Kazao je da Vučić od jutros razgovara sa svojim saradnicima i sa srpskim pregovaračkim timom nastavlja da radi na nalaženju kompromisnih rešenja.
"O jučerašnjem danu i svemu što se juče dešavalo, Vučić je jutros izvestio i predsednicu vlade kao i nekoliko funkcionera u Vladi Republike Srbije. Time smo bukvalno po povratku iz Brisela započeli naš danonoćni rad na traganju rešenja da sačuvamo mir i stabilnost. Od danas počinje naša trka s vremenom, kakao da pored svih problema i teškoća, pored gotovo nemogućih uslova koje stvara Aljbin Kurti, kako da osiguramo bolji život i mir za Srbe na KiM, da izbegnemo sukobe i da nastavimo sa razvojem i napretkom cele naše države", rekao je Petković.
Ističe da se razmatraju sva moguća rešenja koja će biti u interesu srpskog naroda na KiM i koja neće pogaziti interese naše države, a ići će u pravcu kompromisnog rešenja.
Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković - Sputnik Srbija, 1920, 19.08.2022
SRBIJA
Šta je Beograd predložio Prištini: Petković izneo detalje iz Brisela /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala