- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska vojska: Ukrajinski nacistički bataljoni pretvaraju civilne objekte u vatrene položaje

© Sputnik / RIA Novosti / Uđi u bazu fotografijaRuski vojnik u Hersonskoj oblasti
Ruski vojnik u Hersonskoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 19.08.2022
Pratite nas
Ukrajinska vojska i nacistički bataljoni razmeštaju oružje i pretvaraju civilne objekte u vatrene položaje u naseljima u Donjeckoj Narodnoj Republici, izjavio je načelnik Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Ruske Federacije Mihail Mizincev.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Kako je rekao, u Artjomovsku su ukrajinske snage postavile vatrene položaje u jednom studentskom domu ali o tome namerno nisu obavestili civile. Takođe, u Slavjansku je sportski kompleks „Lokomotiv“ pretvoren u skladište municije i oklopne tehnike.
Mizincev je istakao da ukrajinski nacistički bataljoni nastavljaju da se kriju iza civila u Donjeckoj Narodnoj Republici i koriste ih kao „živi štit“.
Takođe je rekao i da deca neće moći da krenu da idu u škole u istočnim regionima Ukrajine jer su brojne obrazovne ustanove takođe pretvorene u vatrene položaje ili skladišta vojne opreme.
„Ukrajinski nacisti praktično sve škole koriste kao skladišta za vojnu opremu, komandne centre. Upravo je o tome nedavno govorio Amnesti internešnl“, naglasio je Mizincev.
Dokumenti - Sputnik Srbija, 1920, 07.08.2022
SVET
„Amnesti internešenel“ o izveštaju o Ukrajini: Prioritet ─ zaštita civila
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala