- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đavolska posla – bliži se kraj „Bermudskog trougla“

© Sputnik / Evgeniя Novoženina / Uđi u bazu fotografijaKutinjo u prodoru
Kutinjo u prodoru - Sputnik Srbija, 1920, 19.08.2022
Pratite nas
Podrhvata fudbalska planeta zbog transfera Brazilca Kazemira iz Real Madrida u Mančester junajteda. Dva kluba su praktično pred dogovorom, a kraljevskom klubu će pripasti oko 70 miliona evra na ime obeštećenja, dok će Kazemiro u novom klubu imati astronomsku godišnju platu od 11 miliona evra.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Potencijalni odlazak iskusnog vezista označiće kraj „Bermudskog trougla“ i „kraljevskog“ trija, s obzrom na to da će se raspasti super trio – Modrić, Kazemiro i Kros, koji je trener Reala Karlo Ančeloti uporedio sa „Bermudskim trouglom“ u kojem nestaje lopta.
Mnogi na društvenim mrežama spekulišu da će Real u slučaju prodaje Brazilca, koja bi mogla da se dogodi već u toku današnjeg dana, ponovio grešku kao svojevremeno sa Francuzem Klodom Makeleleom, ali teško da je u pitanju identična situacija.
Onda je stigao Dejvid Bekam među „Galaktikose“, tu su već bili Zidan, Figo, Ronaldo, Raul, a sada ako ode Kazemiro, tu je veliki broj zamena na pomenutoj poziciji.
Pre svega, doveden je Aurelijen Čuameni iz Monaka za 80 miliona evra, tu je već i mladi Eduardo Kamavinga koji je stigao prošle godine, opcija i Fede Valverde, pa se odlazak vrhunskog zadnjeg, i po potrebi centralnog veznog - Kazemira, ne bi baš toliko osetio.
Prema pisanju španskih medija Kazemiro je odlučio da prihvati astronomsku platu od Mančester junajteda.
Svestan je da ima 30 godina, a želi i da njegov matični klub Real zaradi na ime obeštećenja, s obzirom na to da ima važeći ugovor do 2025. godine s Madriđanima.
Na „Santijago Bernabeuu“ ima neto godišnju platu od oko šest milinoa evra, dok mu Junajted s druge strane nudi da postane jedan od najplaćenijih fudbalera u Premijer ligi, s nedeljnom bruto platom od 350 hiljada funti.
Više od njega samo bi zarađivali potencijalni klupski kolega: David De Hea, Kristijano Ronaldo, Kevin De Brujne, Mohamed Salah i Erling Holand.
Brazilac bi u slučaju da prihvati "đavolju" ponudu imao godišnju bruto platu od oko 20 miliona evropskih novčanica, što kada se odbiju svi porezi ispadne oko 11 milina neto po sezoni, što je gotovo duplo više od onoga što inkasira na Old Trafordu.
Junajted je očajno startovao sezonu, zakucani su za poslednje mesto Premijer lige i očajnički traže pojačanja na svim pozicijama, s tim što kreću od sredine terena i Kazemira i ne štede novac.
Ostaje da se vidi da li će baš 19. avgusta doći do raspada Realovog „Bermudskog trougla“ ili će čitav posao sačekati još koji dan...
Fudbaleri Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 18.08.2022
SPORT
Partizan zalečio rane pokerom golova!
Ruslan Malinovski - Sputnik Srbija, 1920, 18.08.2022
SPORT
Supruga ukrajinskog fudbalera izazvala tektonski poremećaj u Italiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala