- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Adetokumbo se povredio pred Srbiju, Ataman pravio šou /video/

© AP Photo / Aaron GashJanis Adetokumbo
Janis Adetokumbo - Sputnik Srbija, 1920, 19.08.2022
Pratite nas
Najbolji košarkaš reprezentacije Grčke Janis Adetokumbo propustio je zbog povrede prijateljski meč sa Turskom, koji je odigran večeras u Atini, a koji je domaći tim dobio rezultatom 89:80.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

U saopštenju KS Grčke se navodi da je košarkaš Milvokija u poslednji čas prijavio povredu leđa zbog čega je odlučeno da ne igra protiv na duelu protiv Turske na Akropolis kupu u Atini. Grčki mediji ne navode koliko će Adetokumbo morati da pauzira.
Reprezentacija Grčke gostovaće 25. avgusta selekciji Srbije u meču drugog kruga kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje će biti održano 2023. godine.
Grci će potom tri dana kasnije na svom terenu igrati sa Belgijom.
Košarkaši Grčke će potom učestvovati na Evropskom prvenstvu, koje je na programu od 1. do 18. septembra, a igraće u grupi sa C sa Estonijom, Ukrajinom, Velikom Britanijom, Hrvatskom i Italijom.
Ovaj duel Grčke i Turske zanimljiv je i iz ugla da će te dve reprezentacije igrati protiv Srbije u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, a sve to pre početka Evropskog prvenstva.
Zanimljivo je da je haos na ovom duelu pravio Ergin Ataman, selektor Turske.
Iako je u pitanju prijateljski okršaj, energični trener je zaradio isključenje, a da situacija bude još luđa, odbio je da napusti klupu. Na kraju je sve rešio selektor Grčke, Dimitris Itudis. On je u prišao Atamanu i u prijateljskom tonu ubedio kolegu da ovakva situacija nije potrebna nikome.
Nikola Jokić na meču protiv Češke - Sputnik Srbija, 1920, 19.08.2022
SPORT
Odbrana mekana, srce hrabro – preokret Orlova protiv Italijana!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala