- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ivana od zlata: Grde me kad nešto najavljujem, a ja nisam sumnjala u sebe /video/

© Foto : Atletski savez SrbijeIvana Vuleta
Ivana Vuleta - Sputnik Srbija, 1920, 19.08.2022
Pratite nas
Kraljica srpske atletike Ivana Vuleta koja je osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Minhnenu, skočivši već u prvoj seriji 7,06 metara, poručila je da je verovala od početka u sebe i da je za najsjajnije odličje vežbala i čekala pune četiri godine.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Blistala je od sreće posle velikog uspeha lepa Novosađanka koja je navikla naciju na fantastične rezultate i medalje. Ni ovoga puta uspeh nije izostao, a do zlata u skoku udalj Ivana je stigla već iz prvog pokušaja jer je to bio njen najbolji skok – 7,06. Iza sebe je ostavila veliku rivalku Nemicu Malaiku Mikambo, čiji je trag u pesku bio tri centimetra kraći – 7,03.
„Ostala sam možda kao nedorečena, ali grde me kad nešto najavljujem i onda kao mogu šatro da skočim, a ustvari ne mogu. Ja sam, po ono što sam došla, ja sam to ispunila. Ovo je nešto što sam čekala sam četiri godine. Znala sam da neće biti uopšte lako, sobzirom na to da je Mihambo postala svetska prvakinja i olimpijska pobednica, od njene prve medalje u Amsterdamu mi smo tu u svakom mogućem pogledu", rekla je Ivana.
Vuleta je bila posebno opčinjena atmosferom i punim stadionom u Mihnenu. Tu energiju s tribina pretočila je u svoj skok koji je odveo do zlata.
„Ono što mogu da kažem jeste da sam stvarno uživala, atmosfera je bila fantastična. Ja sam sve vreme gledala u publiku, svre vreme nisam mogla da verujem, da se načudim i da se nagledam kako izgleda pun stadion. Toliko ljudi. Želele sam da to iskoristim. Nasuprot mom nastupu u Judžinu gde sam pokušala neki drugačiji pristup da izvedem, ovaj put sam se vratila izvornoj sebi i načinu na koji skačem i pristupam takmičenju. Od prvog do zadnjeg skoka. Mislim da mi je ovo jedna od najjačih serija, bez obzira što je bilo hladno. Stvarno sam uživala, nisam ni malo sumnjala. Znala sam da ću izazvati Malaiku prvim skokom, upravo sam to tražila, jer želela sam da se približim svom ličnom rekordu pa i po cenu da budem druga. Mnogo sam srećna, mnogo sam ponosna i ovaj uživam. Hvala svima puno na podršci, veliki pozdrav“, zaključila je evropska prvakinja Ivana Vuleta.
Ivana je tako ponovila uspeh iz Amsterdama pre šest godina, kada je takođe pokorila Stari kontinent. Druga srpska predstavnica u finalu na EP u Minhenu Milica Gardašević završila je na sedmom mestu s rezultatom - 6,52.
Ivana Vuleta - Sputnik Srbija, 1920, 18.08.2022
SPORT
Ivana Vuleta je šampionka Evrope!
Adriana Vilagoš - Sputnik Srbija, 1920, 18.08.2022
SPORT
Adriana Vilagoš kroz dramu do finala EP! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala