- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rus u slobodnom padu

© Sputnik / Lola Đorđević Andrej Rubljov
 Andrej Rubljov  - Sputnik Srbija, 1920, 19.08.2022
Pratite nas
Ruski teniser Andrej Rubljov od ponedeljka će ispasti iz top 10 prvi put još od septembra 2020. godine. Za sve je kriva serija loših rezultata na turnirima kao i činjenica da su mu oduzeti bodovi sa Vimbldona.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Rubljov će ispasti iz top 10 posle 97 vezanih nedelja, a da je izdržao još samo malo mogao je da postane 17. aktivni igrač sa 100 i više nedelja u top 10 i ukupno 79. teniser u istoriji ove igre.
Međutim, Rubljov je dospeo u poslednje vreme u seriju loših rezultata koja je kulminirala eliminacijom sa Mastersa u Sinsinatiju od Tejlora Frica u osmini finala.
Pre toga, ispadao je redom u Montrealu (drugo kolo), Vašingtonu (polufinale), u Hamburgu (osmina finala), Baštadu (polufinale), Haleu (drugo kolo), na Rolan Garosu (u četvrtfinalu)...
Na Vimbldonu nije mogao da nastupi zbog situacije u Ukrajini, ali je i u tu izgubio poene jer je ATP svima oduzeo bodove sa turnira odigranog 2021. godine.
Jedine trofeje ove godine osvojio je u Marselju, Dubaiju i u Beogradu, gde je pobedio Novaka Đokovića u finalu sa 2:1 u aprilu.
Iako je poslednjih meseci često izražavao zabrinutost zbog emocija koje ispoljava na terenu, Rubljov još uvek nije odlučio da angažuje psihologa ili menatalnog trenera. A možda je sada baš pravo vreme.
Njegov zemljak Danil Medvedev u prošlosti je imao sličan problem, pa je angažovao specijalistu sa kojim se kasnije rastao nakon što ga je ovaj „obučio“ da kanališe emocije na terenu i suzdržava se od burnih reakcija.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 18.08.2022
SPORT
Francuzi „pronašli“ Đokovića: „Nole se sprema za Ameriku“ /video/
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 18.08.2022
SPORT
Šta se (ponovo) dešava sa Nadalom?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala