- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Kina ubrzano kupuje zlato

CC0 / Unsplash/Jingming Pan / Zlatne poluge
Zlatne poluge - Sputnik Srbija, 1920, 18.08.2022
Pratite nas
Kina je kupila više od 80 tona zlata od Švajcarske tokom jula, što je dvostruko više nego u julu i čak osam puta više nego u maju, pokazuju podaci švajcarske carine.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Kineski uvoz zlata najviši je u proteklih pet godina, a stručnjaci smatraju da će i dalje rasti posle zatišja zbog kovid lokdauna u velikim gradovima.
„Tržište još nije dobro, ali je daleko bolje nego što je bilo u aprilu“, rekao je Nikos Kavalis, direktor u konsultantskoj kompaniji „Metals fokus“, prenosi „Blumberg“.
Kineske cene zlata donose premiju od oko 7 dolara u poređenju sa međunarodnim cenama, što ohrabruje investitore u Kini da povećaju uvoz, za koji je potrebna državna licenca.
Globalne cene zlata pale su ispod 1,700 dolara po unci u julu, sa 2.000 dolara koliko su bile ranije ove godine, pošto su zapadni investitori počeli da ga prodaju zbog skoka kamata, prenosi RT.
Kina je tokom prošle godine uvezla 818 tona zlata, što je povećanje od 36 odsto u odnosu na 2020. godinu, ali i dalje neznatno manje nego u pretpandemijskoj 2019. godini, pokazuju podaci Svetskog saveta za zlato.
Zlatne poluge - Sputnik Srbija, 1920, 10.04.2022
RUSIJA
Može li svet da se vrati „zlatnom standardu“?
Zlato - Sputnik Srbija, 1920, 05.07.2022
EKONOMIJA
„Ziđin Koper“ za tri i po godine prodao Narodnoj banci Srbije oko šest tona zlata
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala