- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Roskosmos“ prvi put pokazao maketu Ruske orbitalne stanice /foto/

© Sputnik / Nikolina TeslaKako će igledati nova ruska orbitalna stanica
Kako će igledati nova ruska orbitalna stanica - Sputnik Srbija, 1920, 17.08.2022
Pratite nas
Raketno-kosmička korporacija „Energija“, koja je deo „Roskosmosa“, je prvi put pokazala maketu perspektivne Ruske orbitalne stanice na forumu „Armija-2022“.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Na maketi je prikazana stanica druge etape koja na orbiti ne uključuje samo bazne, naučno-energetske, module sa priključcima i module koji se odvajaju i odlaze u otvoreni kosmos, već i ciljne, proizvodne moduli i servisne platforme. Na maketi se takođe vidi usidreni perspektivni brod „Orao“.
Direktor „Roskosmosa“ Jurij Borisov je u julu na sastanku sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom izjavio, da je doneta odluka o istupanju Rusije iz projekta Međunarodne kosmičke stanice (MKS) nakon 2024. godine, pritom će sve obaveze biti ispunjene. On je istakao da će do izlaska Rusije iz projekta MKS početi formiranje Ruske orbitalne stanice.
Forum „Armija-2022“ je otvoren 15. avgusta i trajaće do 21. avgusta. U okviru foruma su planirana 289 događaja, koji će se organizovati u izložbenom parku „Patriot“, poligonu Alabino, aerodromu Kubinka, kao i u svim vojnim okruzima i u Severnoj floti, kao i u više od 30 regiona u Rusiji. U forumu će učestvovati 72 vojne delegacije.
Roskosmos - Sputnik Srbija, 1920, 13.08.2022
RUSIJA
Rusija na forumu „Armija-2022“ premijerno predstavlja novu orbitalnu stanicu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala