- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija na forumu „Armija-2022“ premijerno predstavlja novu orbitalnu stanicu

© Fotohost Kongressa molodыh učёnыh / Uđi u bazu fotografijaRoskosmos
Roskosmos - Sputnik Srbija, 1920, 13.08.2022
Pratite nas
„Roskosmos“ će prvi put javnosti predstaviti maketu nove orbitalne stanice na forumu „Armija-2022“ koji će se održati 15-21. avgusta u Kubinki u Podmoskovlju, objavila je ruska državna korporacija.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

U „Roskosmosu“ su podsetili da se trenutno priprema nacrt projekta stanice, a njen razvoj će biti u dve etape. Na kraju prve etape će stanica imati četiri modula, a na drugoj će biti dodato još tri modula.

„Osim toga, posetioci će moći da vide i druge novine koje ranije nisu bile pokazane široj javnosti: robotski kompleks ‘Marker’, koji je testiran kao mobilni sistem zaštite na kosmodromu Vastočni, kao i veoma ekonomične i sa velikim resursima pogonske sisteme svemirskih letelica koje su napravljene sa jonskim motorima i motorima koji rade po principu Holovog efekta“, izjavili su u državnoj korporaciji.

Na forumu će biti predstavljene i makete raketa „Angara-1.2", „Rokot-M", „Sojuz-2", „Sojuz-2.1v", „Sojuz-5", „Proton-M", „Angara-A5", „Angara-A5M" i „Angara-A5V", svemirski tegljač „Briz-M", „Fregat-SB", kosmičeski aparat „Elektro-L", „Arktika-M", „Obzor-R", „Resurs-PM", „Aist-2D", „Aist-2T", „Glonas-K", „Skif" i „Maraton", Međunarodna svemirske stanice, brod „Sojuz MS" sa posadom i transportni broda nove generacije sa posadom, lansirni kompleksi za rakete „Angara" na kosmodromu Vastočni.
Osim toga, biće izloženi i proizvodi „Roskosmosa" kao što su medicinske barokamere i mnogi drugi proizvodi.
Generalni direktor „Roskosmosa" Jurij Borisov će učetvovati u ceremoniji otvaranja foruma „Armija-2022" i nastupaće na plenarnom zasedanju.
Start rakete-nosača Sojuz 2.1b sa kosmičkim aparatom Arktika M - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2022
RUSIJA
Ruska raketa sa iranskim satelitom lansirana u kosmos /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala