- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska raketa sa iranskim satelitom lansirana u kosmos /video/

© Foto : Press-služba Roskosmosa / Uđi u bazu fotografijaStart rakete-nosača "Sojuz 2.1b" sa kosmičkim aparatom "Arktika M"
Start rakete-nosača Sojuz 2.1b sa kosmičkim aparatom Arktika M - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2022
Pratite nas
Svemirski tegljač „Fregat“ sa satelitom „Hajam“ i 16 malih svemirskih letelica odvojio se od rakete-nosača „Sojuz-2.1 b“ koja je lansirana sa kosmodroma Bajkonur, objavljeno je na Jutjubu kompanije „Roskosmos“.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Osim toga, u orbitu će biti lansirani i mali sateliti, koje su napravili ruski univerziteti, komercijalne kompanije i neprofitne organizacije.
Mali sateliti su napravljeni na Politehničkom univerzitetu „Petar Veliki“ u Sankt Peterburgug, Baltičkom državnom tehničkom univerzitetu „Vojenmeh“, Naučno-straživačkom institutu za nuklearnu fiziku „Skobeljcin“, državnom univerzitetu u Tjumenu, Sibirskom Državnom univerzitetu za nauku i tehnologiju „Rešetnjeva“, u kompaniji „Geoskan“ i drugim organizacijama.
Aparati su predviđeni za naučna istraživanja, merenje nivoa elektromagnetnog zračenja, daljinsko istpitivanje Zemlje i praćenje ekološke situacije.
Ruski svemirski brodovi Sojuz i Progres priključeni na Međunarodnu svemirsku stanicu - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2022
RUSIJA
Prva posada bi mogla da poleti ka novoj ruskoj orbitalnoj službenoj stanici 2028. godine /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala