- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Sirija može postati arena za sukob Irana i Izraela

© Sputnik / Mihail Alaeddin / Uđi u bazu fotografijaSirijski vojnici na granici sa Jordanom u provinciji Dera
Sirijski vojnici na granici sa Jordanom u provinciji Dera - Sputnik Srbija, 1920, 16.08.2022
Pratite nas
Postoji rizik da Sirija može da se pretvori u arenu za sukob između Irana i Izraela, izjavio je načelnik Glavne obaveštajne uprave (GRU) Generalštaba Rusije Igor Kostjukov.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Izaziva zabrinutost mogućnost da se Sirija pretvori u arenu za izraelsko-iranski konflikt“, rekao je on na 10. Moskovskoj konferenciji za međunarodnu bezbednost.
Kostjukov je dodao i da sirijska vojska kontroliše više od 80 odsto teritorije zemlje. Uz pomoć Rusije je ekstremističkim grupama naneta ozbiljna šteta.

„Zapad pokušava da u Idlibskoj zoni, na severozapadu Sirijske Arapske Republike, očuva uporište oružane opozicije. U ovoj enklavi teroristička grupa ‘Hajat Tahrir Aš-Šam’ (teroristička organizacija zabranjena u Rusiji) nastavlja svoje aktivnosti i njoj bliske ekstremističke organizacije koje imaju više od 18.000 članova", zaključio je Kostjukov.

Govoreći o situaciji u Siriji on je dodao da je povećanje faktora nestabilnosti na Bliskom istoku i u Severnoj Africi direktna posledica destruktivne politike SAD i njihovih saveznika.
Načelnik Glavne uprave Generalštaba Oružane snage Rusije, viceadmiral Igor Kostjukov. - Sputnik Srbija, 1920, 16.08.2022
RUSIJA
Načelnik GRU: Zapad sankcijama protiv Rusije izaziva globalnu prehrambenu krizu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala