- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Majkrosoft: Otkrivena „ruska“ sajber pretnja po ljude i organizacije u zemljama NATO-a

CC0 / Pixabay / Majkrosoft
Majkrosoft - Sputnik Srbija, 1920, 16.08.2022
Pratite nas
Američka korporacija „Majkrosoft“ saopštila je da je otkrila hakersku operaciju „Seaborgium“, navodno stvorenu u Rusiji, usmerenu protiv ljudi i organizacija u zemljama članicama NATO-a.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Majkrosfot je proučio i preduzeo mere za borbu protiv kampanja koje je pokrenuo „Seaborgium“, napadač ruskog porekla, čiji su ciljevi bliski državnim interesima Rusije“, navodi se u izveštaju kompanije objavljenom u ponedeljak.

Prema izveštaju, od početka 2022. godine, Majkrosoft je istraživao kampanje „Seaborgium“, usmerene protiv više od 30 organizacija i privatnih naloga ljudi, prevashodno u zemljama NATO-a, posebno Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, baltičkih zemalja, država severne i istočne Evrope.
Kako se navodi u saopštenju, hakerski napadi takođe su realizovani protiv državnog sektora Ukrajine, iako ta zemlja i nije bila prioritet napadača.
„Kampanje uključuju redovne fišing operacije, krađu važnih podataka i informacija. Pored toga, sprovode se napadi hakovanja i objavljivanja podataka u cilju formiranja informativne slike u odabranim zemljama“, dodaje se u saopštenju.
U kompaniji tvrde da hakeri „Seaborgium“ rade uglavnom protiv konsalting kompanija u oblasti odbrane i proučavanja obaveštajnih podataka, nevladinih organizacija, međuvladinih struktura, stručnih centara i visokoobrazovnih organizacija.
Sajber-napad – ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 06.08.2022
RUSIJA
Antiruski botovi i hakeri u akciji: Amerikanci napravili „IT vojsku“ Ukrajine
Kompjuter - Sputnik Srbija, 1920, 11.08.2022
RUSIJA
Ruski hakeri objavili podatke saradnika najveće američke vojne kompanije /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala