- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.
Svetislav Pešić - Sputnik Srbija

Pešić: Teodosić nije precrtan, zajedno smo odlučili – Bjelica i Lučić novi kapiteni

Pratite nas
Svetislav Pešić, selektor Srbije, održao je u „Beogradskoj areni“ konferenciju za medije, na kojoj je rekao da nije precrtao Miloša Teodosića dosadašnjeg kapitena Orlova, već da su zajednički doneli odluku o tome, kao i da mu se Teo zahvalio, a i on njemu. Selektor je otkrio da će kapiteni biti Nemanja Bjelica i Vladimir Lučić.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Na pitanje šta se dogodilo sa Teodosićem i zbog čega više nije kapiten i deo tima, Pešić je odgovorio:
„Vidim da su odluke izazvale različite stavove pogotovo kada je u pitanju Teodosić. Meni se po prvi put dešava u mojoj karijeri je da ja nisam stigao ni da informišem ekipu, a svi portali su objasnili da je Teodosić precrtan, eliminisan i odstranjen. Moram da vam kažem da ste pogrešno informisani. Odluka je bila zajednička, predsednik, direktor, da nema potrebe da se javljamo o tome. Naš posao je ekipa. Ekipa je nažalost informisana malo kasnije, ali ona zna tačno šta je trener mislio. Što se tiče Teodosića, sa njim je obavljen dosta dobar razgovor, odluka moja nije laka, možda je malo iznenađen, ali je to sastavni deo života. Direktno sam mu rekao da ne mogu nakon ovoga svega što sam video da mu ne mogu ponuditi status koji je dosad imao, da se okrećem igračima koji mogu više da daju“, rekao je Pešić i dodao:
„Bilo je razmišljanje da ostane kao igrač sa klupe, ali to on nikada nije bio. Rekao sam mu da imam boljih igrača od njega za tu ulogu. Ekipa se ne sastavlja od najboljih igrača nego od igrača koji najbolje funkcionišu. On se zahvalio i ja sam se zahvalio za način na koji je on prihvatio i to je za sada, što se tiče selekcije tima, završeno. Okrenuli smo se redovnim treninzima, kao i onome što nam sledi. Da se uigramo, da nerazumevanje koje se pojavljuje u smislu igre. Okrećemo se dosta jakim utakmicama, ali to je tako. Bolje da igramo sa jakim protivnicima da vidimo gde se nalazimo“, rekao je Pešić.
Selektor je rekao da niko nije prcrtan.
„Niko nije precrtan, odstranjen, eliminisan. I to trener reprezentacije želi da podvuče!“
Na pitanje kakva je zdravstvena situacija sa Nemanjom Bjelicom, koji je povredio list, Pešić je rekao:
„Bjelica je loše stao, ni on ne zna... U pitanju je list, u stanju je mirovanja, neće putovati sa ekipom, ostaje ovde. Malo mu je bolje, bolje se oseća, videćemo kako će se to odvijati“.
Svakako da će glavna tema povodom kraja prve faze priprema Orlova za Evrobasket biti precrtavanje dosadašnjeg kapitena Miloša Teodosića, kao i stanje povrede jednog od najiskusnijih – Nemanje Bjelice.
Sadržaj
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
14:03 15.08.2022
Sputnjik pitanje: Sve se promenilo...

Na pitanje reportera Sputnjika Strahinje Klisarića šta se promenilo u odnosu na neka prethodna vremena, Pešić je odgovorio:

„Sve se promenilo pomalo, ali smo mi ostali tamo gde jesmo. Ništa me nije iznenadilo, napade i vređanja sam doživljavao i pre 20 godina, naročito od onih koji su imali produženi mikrofon u ruci. Mene to ne dodiruje, odrekao sam se mnogih stvari u životu da bih došao ovde da pomognem svima koji su zaduženi za košarku, onoliko koliko znanjem, iskustvom i energijom mogu. Prepreke su svaki dan tu, pitanje je kako ih rešavamo. Ja sam ih rešavao dobro i govorio sam dok je košarka cilj – uspećeš, ako bude sredstvo, onda ne... Ostalo, u današnjem svetu nije važna taktika i tehnika, već međuljudski odnosi“.
13:56 15.08.2022
Pešić o liderima i kapitenima: Lučić i Bjelica

„Kapiteni su određeni, to su Lučić i Bjelica. To je bila želja igrača i moja želja“, rekao je Pešić.
13:49 15.08.2022
Pešić: Nema precrtanih!
„Niko nije precrtan, odstranjen, eliminisan. I to trener reprezentacije želi da podvuče!“
13:49 15.08.2022
Selektor o povredi Bjelice...

„Bjelica je loše stao, ni on ne zna... U pitanju je list, u stanju je mirovanja, neće putovati sa ekipom, ostaje ovde. Malo mu je bolje, bolje se oseća, videćemo kako će se to odvijati“.
13:47 15.08.2022
Pešić: Teo se zahvalio i ja sam njemu zahvalan

„On se zahvalio i ja sam se zahvalio za način na koji je on prihvatio i to je za sada, što se tiče selekcije tima, završeno. Okrenuli smo se redovnim treninzima, kao i onome što nam sledi. Da se uigramo, da nerazumevanje koje se pojavljuje u smislu igre. Okrećemo se dosta jakim utakmicama, ali to je tako. Bolje da igramo sa jakim protivnicima da vidimo gde se nalazimo“.
13:46 15.08.2022
„Teo nije igrač za klupu“

„Bilo je razmišljanje da ostane kao igrač sa klupe, ali to on nikada nije bio. Rekao sam mu da imam boljih igrača od njega za tu ulogu. Ekipa se ne sastavlja od najboljih igrača nego od igrača koji najbolje funkcionišu“.
13:46 15.08.2022
Pešić: Zajednička odluka precrtavanje
„Odluka je bila zajednička, predsednik, direktor, da nema potrebe da se javljamo o tome. Naš posao je ekipa. Ekipa je nažalost informisana malo kasnije, ali ona zna tačno šta je trener mislio. Što se tiče Teodosića, sa njim je obavljen dosta dobar razgovor, odluka moja nije laka, možda je malo iznenađen, ali je to sastavni deo života. Direktno sam mu rekao da ne mogu nakon ovoga svega što sam video da mu ne mogu ponuditi status koji je dosad imao, da se okrećem igračima koji mogu više da daju“.
13:43 15.08.2022
Pešić konačno o Teodosiću

„Vidim da su odluke izazvale različite stavove pogotovo kada je u pitanju Teodosić. Meni se po prvi put dešava u mojoj karijeri je da ja nisam stigao ni da informišem ekipu, a svi portali su objasnili da je Teodosić precrtan, eliminisan i odstranjen. Moram da vam kažem da ste pogrešno informisani“.
13:37 15.08.2022
Pešić: I dalje računamo na Avramovića

„Pozvali smo 22 kandidata. Marjanovića i Bogdanovića nismo mogli zbog povreda. U prvoj fazi smo radili na poboljšanju fizičkih sposobnosti i to je prošlo dosta dobro. Sve što smo planirali je ostvareno“, rekao je Pešić. On je naveo da su Pokuševski i Jović dobili zabrane svojih NBA timova, kao i da je Smailagić posle operacije vraćen u Partizan. „Avramović je obnovio povredu, u mirovanju je, u subotu će se napraviti snimak da se vidi kakvo je stanje. On je sa takvom povredom igrao i protiv Belgije, ali na njega i dalje računamo, videćemo kako će to biti“.
13:30 15.08.2022
Stigao je Pešić!

Svetislav Pešić - Sputnik Srbija
13:26 15.08.2022
Uskoro će početi konferencija
Očekuje se da će selektor Srbije Svetislav Pešić uskoro stići i obratiti se prisutnima.
13:21 15.08.2022
Veliko interesovanje medije

Očekivano, veliki broj novinara je prisutan i čeka da počne konferencija Svetislava Pešića.
Pešić konferencija - Sputnik Srbija
13:17 15.08.2022
Slovenci sledeći rival
Srbija će naredni pripremni meč za Evrobasket odigrati u sredu protiv Slovenije u dvorani „Stožice“.
13:15 15.08.2022
Zatišje pred buru

Ni selektor Svetislav Pešić, ni kapiten Miloš Teodosić nisu se dosad oglašavali povodom događaja koji je šokirao javnost. Ostaje da se vidi šta će iskusni stručnjak reći zbog čega se opredelio za tako radikalnu meru.
13:06 15.08.2022
Nemanja Bjelica - Sputnik Srbija, 1920, 14.08.2022
SPORT
Bjelica se povredio – nova glavobolja za Pešića i ranjene Orlove
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 13.08.2022
SPORT
Pešićeva Srbija slavila protiv Crne Gore, Jokić najefikasniji
13:05 15.08.2022
Dobro došli

Dobar dan i dobro došli. Pratite uz Sputnjik šta će reći selektor košarakaša Svetislav Pešić, koji će se prvi put oglasiti otkako je iz nacionalnog tima precrtan Miloš Teodosić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala