- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Pešićeva Srbija slavila protiv Crne Gore, Jokić najefikasniji

© Foto : KS SrbijeNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 13.08.2022
Pratite nas
Košarkaši Srbije odigrali su prvu utakmicu u sklopu priprema za prvi FIBA prozor u glavnoj rundi kvalifikacija za Mundobasket, odnosno za Evropsko prvenstvo. Nacionalni tim pod vođstvom Svetislava Pešića nadigrao je Crnu Goru sa 82:73, a važno je reći da je meč bio zatvoren za javnost.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Najefikasniji kod Srbije bili su Nikola Jokić sa 16, Vasilije Micić sa 13, Nikola Milutinov sa 12, odnosno Boriša Simanić i Ognjen Dobrić sa po devet poena.
U crnogorskoj selekciji po 17 poena ubacili su Bojan Dubljević i Marko Simonović. Dvocifreni su bili i Kendrik Peri sa 13 i Nemanja Radović sa deset poena.
Srbija će narednu pripremnu utakmicu igrati protiv Slovenije 17. avgusta u Stožicama kada se očekuje velika borba dva NBA superstara Nikole Jokića i Luke Dončića.
Utakmica u Štark areni, počela je minutom ćutanja za nastradale građane na Cetinju 12. avgusta 2022. godine.
Srbiju u FIBA prozoru koji sledi očekuju dueli sa selekcijama Turske i Grčke, dok će Crna Gora odmeriti snage sa selekcijama Bosne i Hercegovine, odnosno Litvanije.
Srbija: Petrušev, Koprivica, Davidovac, Bjelica, Marinković 6, Kalinić 2, Lučić 8, Dobrić 9, Ristić, Jokić 16, Nedović 4, Jagodić-Kuridža 3, Micić 13, Gudurić, Jaramaz, Simanić 9, Milutinov 12
Crna Gora: Vučeljić, Ilić, Mihailović 5, Pavličević, Varajić, Baćović, Radončić, Simonović 17, Radović 10, Radebo 5, Dubljević 17, Nikolić 2, Spasojević, Drobnjak, Popović 4, Peri 13.
Svetislav Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 13.08.2022
SPORT
Izgleda da je Pešić na vreme upozorio /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala