- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Izgleda da je Pešić na vreme upozorio /video/

© Sputnik / Aleksandar MilačićSvetislav Pešić
Svetislav Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 13.08.2022
Pratite nas
Odluka selektora košarkaša Srbije Svetislava Pešića da iz ekipe odstrani kapitena Miloša Teodosića naišla je na veliku osudu u delu javnosti, čemu je doprineo i način saopštavanja te informacije.
Umesto kroz zvanične kanale Košarkaškog saveza Srbije, odluka je objavljena kroz medije uz podsećanje da je Teodosić uvek bio tu za reprezentaciju i da „ne ide da se kapiten tako odstranjuje“.
Protokom vremena u medije je stigla i informacija da je Pešićeva odluka doneta zbog toga što Teodosić „nije bio u određeno vreme na određenom mestu“, a to Pešić ne toleriše.
I ranije je najavio da je to tako i da je to njegov princip, ali izgleda da kapiten to nije čuo.
„Ne možeš ti sada, ako kažemo da je autobus u 15.00 ispred hotela, da dođeš u 15.15. Disciplina nije baš popularna reč, niko ne voli neku disciplinu, ali kad se sve sabere i oduzme, od discipline i pravila svi profitiraju. Ko ne poštuje pravila, dobije tri šanse, dve šanse, pa se izvrši komunikacija, korekcija. To je posao trenera. Ja sam uvek za to da se pomogne igračima, nismo svi isti, neko reaguje ovako ili onako...“, rekao je Pešić nedavno u emisiji čiji je autor nekadašnji reprezentativac Mile Ilić.
Selektor je najavio obraćanje javnosti za ponedeljak kada će sasvim sigurno otvoreno i bez zadrške govoriti o celom slučaju.
Svetislav Kari Pešić – selektor košarkaške reprezetacije Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2022
SPORT
Pešić prešao Rubikon
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala