- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Mnogo mi znači što mogu opet da budem najbolji na svetu“

© AP Photo / Kirsty WigglesworthRafael Nadal
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 15.08.2022
Pratite nas
Legendarni Rafael Nadal kaže da se raduje što ima šansu da ponovo bude najbolji igrač sveta. Španac je odlučio da ne igra Dejvis kup u septembru za svoju zemlju jer želi da se odmori posle US Opena.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Prikaži preko celog ekranaIzađi iz režima celog ekrana
Nadal (36) će pre Njujorka nastupiti na Mastersu u Sinsinatiju, a ponovo će biti prvoplasirani na ATP listi ako osvoji taj turnir, a Rus Danil Medvedev ne stigne do četvrtfinala ovog Mastersa.
Španski teniser ove sezone ima skor od 35 pobeda i četiri poraza, a osvojio je i Australijan open i Rolan Garos.

„Mnogo mi znači što imam šansu da budem broj jedan u ovom delu moje karijere. Nisam očekivao da to može da se dogodi. Ali, ne razmišljam o tome, moj cilj je da budem zdrav i da igram na turnirima na kojima želim da igram“

Rafael Nadal - Sputnik Srbija
Rafael Nadal
španski tenser
Španski teniser će u drugom kolu turnira u Sinsinatiju igrati sa pobednikom duela između Hrvata Borne Ćorića i Italijana Lorenca Musetija.
Nadal je u karijeri samo jednom osvojio Masters u Sinsinatiju i to 2013. godine. Španac na ovom turniru ima skor od 22 pobede i 11 poraza.
Zanimljivo da je Nadal odustao od igranja Dejvis kupa koji se održava u Valensiji u septembru, a Španci su u grupi sa Srbijom, Kanadom i Južnom Korejom. Tako je izostao novi obračun između njega i Novaka Đokovića.
Razlog neigranja je želja da se odmori posle US Opena i američke turneje na kojoj se nalazi, ali Španci i bez njega imaju paklen tim.
Džon Mekinro i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 15.08.2022
SPORT
Reči legende uzdrmale Ameriku: Pustite Novaka da igra!
Španski teniser Pablo Karenjo-Busta proslavlja osvajanje bronzane medalje na Olimpijskim igrama - Sputnik Srbija, 1920, 15.08.2022
SPORT
Španac nemoguće učinio mogućim – i osvojio Masters titulu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala