- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Španac nemoguće učinio mogućim – i osvojio Masters titulu /video/

© AP Photo / Seth WenigŠpanski teniser Pablo Karenjo-Busta proslavlja osvajanje bronzane medalje na Olimpijskim igrama
Španski teniser Pablo Karenjo-Busta proslavlja osvajanje bronzane medalje na Olimpijskim igrama - Sputnik Srbija, 1920, 15.08.2022
Pratite nas
Španski teniser Pablo Karenjo Busta osvojio je titulu na Mastersu u Montrealu, pobedivši u finalu Rodžers kupa Poljaka Huberta Hurkača posle velike borbe i tri seta - 3:6, 6:3, 6:3. Ne samo da je preokrenuo rivala, već je Španac osvojio i poen godine, nakon što je nemoguće učinio mogućim. Busta je tako u 31. godini stigao do prve masters krune.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Naime, igrao se uvodni poen šestog gema trećeg seta kada je Poljak Hurkač bio taj koji je diktirao dešavanja na terenu, šetao je Bustu i očekivalo se da će osvojiti pomenuti poen. U jednom trenutku Busta je praktično završio u publici i to okrenut leđima, ali je uspeo da vrati visoku loptu i to duboko u polje.
Tu je usledio neverovatan obrt stvari na terenu. Situacija se naprasno promenila i Busta je uskoro uspeo da osvoji neverovatan poen, verovatno najluđi poen u 2022. godini, što je razbesnelo Hurkača koji je od neverice i nemoći tresnuo reket o beton.
Na kraju je taj set, ujedno i meč pripao žilavog Špancu koji je slavio 6:3. U sva tri seta rezultat je bio identičan, s tim što je prvi set pripao Hubertu Hurkaču, koji je bolje otvorio finale Montreala, da bi u nastavku 14. reket planete uspeo u potpunosti da se vrati u meč i da prigrli trofej.
Hurkač je imao blagu ulog favorita, s obzirom na to da je deseti teniser planete, ali nije uspeo da je opravda na terenu, a i pomenuti poen šestog gema trećeg seta ga je ubio psihološki.
Uživajte...
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 14.08.2022
SPORT
Da li to Amerika otvara vrata nevakcinisanima? – Novaku stigla ohrabrujuća poruka
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 14.08.2022
SPORT
Medvedev pedagoškim merama ućutkao nevaspitanog navijača /video/
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 12.08.2022
SPORT
Ko to i zašto ćuti u Americi?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala