- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kijev sa Londonom razmatrao uništavanje Krimskog mosta

© Sputnik / Maks Vetrov / Uđi u bazu fotografijaKrimski most
Krimski most - Sputnik Srbija, 1920, 15.08.2022
Pratite nas
Na junskom samitu NATO-a predstavnici Ukrajine razgovarali su sa britanskim ministrom odbrane o planovima za uništenje Krimskog mosta, saopštio je na svom Telegramu poslanik Vrhovne rade Aleksej Gončarenko.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Ben Volas i ja smo još u junu razgovarali o planu uništavanja Krimskog mosta“, napisao je Gončarenko komentarišući izjavu ruskog stručnjaka Igora Korotčenka, koji je za televiziju „Rusija 1“ ispričao da se, prema nekim informacijama, plan napada na most razrađuje pod ličnim rukovodstvom britanskog ministra odbrane.
Gončarenko je svoju objavu propratio fotografijom sa razgovora, na kojoj se nalazi zajedno sa Volasom i britanskim premijerom Borisom Džonsonom.
Ukrajinska vojska i političari više puta su pretili napadom na Krimski most. Tako je savetnik šefa kabineta Vladimira Zelenskog Aleksej Arestovič ranije je izjavio da će napad uslediti „čim se pojavi prva tehnička mogućnost“. Prema rečima predstavnika glavne obaveštajne uprave ukrajinskog Ministarstva odbrane Vadima Skibickog, za to se mogu koristiti rakete dobijene od Sjedinjenih Američkih Država.
U Kremlju su isticali da je bezbednost Krima garantovana preventivnim merama ruske vojske. Ipak, Moskva uzima u obzir sve pretnje Kijeva u tom pogledu.
Spomenik potopljenim brodovima u Sevastopolju - Sputnik Srbija, 1920, 13.08.2022
RUSIJA
Krim zaštićen od svih vrsta napada
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala