- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Jars, Sarmat, Bulava: Dostignuća ruskih vojnih preduzeća jačaju odbrambenu sposobnost zemlje /foto/

© Sputnik / Nikolina TeslaPlenarna sednica uoči velike izložbe naoružanja „Armija-2022“ u Rusiji
Plenarna sednica uoči velike izložbe naoružanja „Armija-2022“ u Rusiji - Sputnik Srbija, 1920, 15.08.2022
Pratite nas
Raketno-kosmički sektor daje veliki doprinos jačanju odbrambene sposobnosti i nuklearnog štita Rusije, poručio je prvi čovek „Roskosmosa” Jurij Borisov, navodeći među naoružanjem koje proizvode preduzeća iz ovog sektora interkontinentalne balističke rakete Sineva i Bulava i raketne komplekse Jars i Sarmat.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Borisov je govorio uoči otvaranja 8. Međunarodnog-vojno tehničkog foruma „Armija-2022“, u vojnom kongresno-izložbenom centru „Patriot Ekspo“ nedaleko od Moskve o dostignućima ruskih preduzeća u razvoju naoružanja, kao i o savremenom oružju koje će biti predstavljeno tokom sedmodnevnog trajanja foruma.
Na forumu „Armija-2022“, koji traje od 15. do 21. avgusta, biće prikazano više od hiljadu primeraka naoružanja: od tenka T-14 „Armata“, lakog amfibijskog tenka „Sprut SDM1“, borbenog vozila na točkovima K-17 „Bumerang“, do protivavionskih raketnih sistema „Tor-E2“ i RB-504P-E „Silok“ koji su se pokazali kao efikasno sredstvo za borbu protiv neprijateljskih bespilotnih letelica.

Velika dostignuća ruskih preduzeća

Kako je izjavio generalni direktor „Roskosmosa“ Jurij Borisov, osmi međunarodni vojno-tehnički forum „Armija-2022“ je dokaz o dostignućima ruskih preduzeća i konstruktorskih biroa.
„Forum se ove godine odvija u veoma teškim spoljnopolitičkim uslovima. Zbog toga, osnovna delatnost državne korporacije ‘Roskosmos’ je povećanje odbrambenog potencijala naše zemlje, kao i jačanje njene bezbednosti. Preduzeće daje značajan doprinos stvaranju nuklearnog raketnog štita ruske države, koji je najvažniji faktor u očuvanju bezbednosti, nezavisnosti i nacionalnog suvereniteta naše zemlje“, objasnio je Borisov.
Prema njegovim rečima, na borbenom dežurstvu ruske vojske se trenutno nalaze balističke rakete „Sineva“, a proizvode se i projektili „Jars“ i „Bulava”.
„Mi ne podržavamo naše trupe samo proizvodnjom balističkih projektila, već im obezbeđujemo i različitu borbenu opremu: od navigacije do satelitskih komunikacija”, naglašava Borisov, dodajući da je još jedna važna oblast rada državne korporacije „Roskosmos“ — proizvodnja visokotehnoloških proizvoda za civilne i vojne svrhe.
© Sputnik / Nikolina Tesla„Rusija nastavlja da radi punom parom u oblasti vojno-tehničke saradnje“.
Plenarna sednica uoči velike izložbe naoružanja „Armija-2022“ u Rusiji - Sputnik Srbija, 1920, 15.08.2022
„Rusija nastavlja da radi punom parom u oblasti vojno-tehničke saradnje“.
„Zbog neviđenih sankcionih ograničenja i nedostatka isporuka velikog broja robe i komponenti iz drugih zemalja, ovaj posao je od posebnog značaja”, kaže on.

Radi se punom parom

Generalni direktor korporacije „Rosteh“ Sergej Čemezov rekao je da Rusija nastavlja da radi punom parom u oblasti vojno-tehničke saradnje.
© Sputnik / Nikolina TeslaNa forumu „Armija-2022“biće prikazano više od hiljadu primeraka naoružanja.
Plenarna sednica uoči velike izložbe naoružanja „Armija-2022“ u Rusiji - Sputnik Srbija, 1920, 15.08.2022
Na forumu „Armija-2022“biće prikazano više od hiljadu primeraka naoružanja.
„Ove godine smo već potpisali ugovor sa međunarodnim kupcima u vrednosti većoj od trilion rubalja. Ova cifra premašuje sve cifre u proteklih 10 godina. Organizacija ‘Rosteh’ obezbeđuje našim trupama od oklopnih vozila, artiljerije, bespilotnih letelica, komunikacionih i obaveštajnih sistema do različite municije”, kaže Čemezov, dodajući da je ovaj forum rezultat rada ruskih preduzeća na razvoju, kao i modernizaciji naoružanja.
Forum „Armija“ je najveća izložba oružja, municije, vojne i specijalne tehnike i opreme u svetu, a platforma foruma se koristi i za potpisivanje velikih ugovora, kao i za održavanje zatvorenih savetovanja sa namenskom industrijom u vezi sa vojno-tehničkim pitanjima.
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 15.08.2022
RUSIJA
Putin: Rusija ceni što se njeni saveznici ne saginju pred hegemonom
Kolona tenkova T-14 Armata pred probu za Paradu pobede u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 13.08.2022
RUSIJA
Armata, Bumerang, ubice dronova: Šta će Rusija predstaviti na velikoj izložbi naoružanja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala