- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Vodio je hajku protiv Rusije, ali je sada i njemu jasno o čemu se radi: „Nije pravedno“

© Sputnik / Mihail Mokrušin / Uđi u bazu fotografijaRuski sportisti nose nacionalnu zastavu na ceremoniji zatvaranja XXII Zimskih olimpijskih igara u Sočiju
Ruski sportisti nose nacionalnu zastavu na ceremoniji zatvaranja XXII Zimskih olimpijskih igara u Sočiju - Sputnik Srbija, 1920, 14.08.2022
Pratite nas
Profesor Ričard Meklaren, koji je ranije istraživao kršenje antidoping pravila u ruskom sportu, rekao je da ne smatra da je sadašnja suspenzija ruskih sportista sa takmičenja pravedna, ali dok se situacija u Ukrajini ne reši, globalna sportska zajednica neće promeniti odluku. .
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

U februaru je Međunarodni olimpijski komitet (MOK), u pozadini događaja u Ukrajini, preporučio međunarodnim federacijama da ne dozvole ruskim i beloruskim sportistima da se takmiče.
Jedan broj međunarodnih federacija je prihvatio ovu preporuku i isključio Ruse i Beloruse iz takmičenja pod svojim okriljem.
Druge federacije dozvolile su sportistima iz dve zemlje da se takmiče u neutralnom statusu.
„Način na koji se prema njima postupa je nepravedan. Sportisti nisu započeli sukob i nisu odgovorni za njegov tok. Ovo su dva dobra razloga da im se dozvoli da ponovo učestvuju na takmičenjima", rekao je Meklaren.
Jedan broj ruskih sportskih federacija podneo je tužbe Sudu za sportsku arbitražu (CAS).
„Sve dok traje sukob, međunarodna sportska zajednica neće promeniti svoju odluku, ali ako CAS odluči u korist sportista, savezi će biti primorani da im dozvole da se ponovo takmiče.
Kako se navodi, Meklaren nije dao prognozu o šansama Rusa na sudu.
Kamila Valijeva - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2022
SPORT
Odjek skandala iz Pekinga: „To je njihova sramota – čega se boje, devojčice od 15 godina?“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala