Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Poljoprivrednici blokirali i raskrsnicu kod SNP u Novom Sadu, čekaju odgovor ministarstva

© Tanjug / NENAD MIHAJLOVICProtest poljoprivrednika u Novom Sadu
Protest poljoprivrednika u Novom Sadu - Sputnik Srbija, 1920, 13.08.2022
Pratite nas
Blokade saobraćaja u Novom Sadu još uvek traju, a poljoprivrednici su od večeras blokirali raskrsnicu kod Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Predsednik Inicijative za spas poljoprivrednika Srbije Radoslav Adamović rekao je za Tanjug da su ratari već napravili ustupke i da su danas ponovo poslali mejlom „pročišćene“ zahteve resornom ministarstvu, te da čekaju odgovore.
„Ovo što smo večeras poslali je crvena linija. Ako ovo naiđe na negativan odgovor pojačaćemo naše zahteve i vraćamo se na prethodne zahteve“, rekao je Adamović.
On je kazao da poljoprivrednicima nije cilj da prave haos u državi i da se slaže sa komentarom predsednika Srbije Aleksandra Vučića da obe strane ne mogu u potpunosti biti zadovoljne, ali da se, dodao je, do rešenja mora doći.
Poljoprivrednici, već peti dan blokiraju saobraćaj u Novom Sadu i traže da otkupna cena suncokreta bude 700 evra po toni, da se ukinu akcize na gorivo za poljoprivrednike na količinu do 100 litara po hektaru i da se ograniče trgovačke marže na suncokretovo ulje.
Vlada je ispunila njihov zahtev da se ukine zabrana izvoza ulja i ponudila im cenu od 535 evra (plus PDV) po toni suncokreta.
Povodom protesta poljoprivrednika predsednik Aleksandar Vučić je sinoć rekao da očekuje da će se on završiti dogovorom, ali i da će iz državne kase da ode 30 miliona samo za ovo što im je obećano, preneo je Tanjug.
Protest poljoprivrednika u Novom Sadu - Sputnik Srbija, 1920, 10.08.2022
EKONOMIJA
Kako pomoći poljoprivrednicima: Srbija neće biti gladna, ali će ceh da plati država
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala