- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ukrajinska biatlonka se vratila u Rusiju – zbog čoveka koga voli

© Foto: Skrinšot/You Tube/Maksim ČeberяkaJekaterina Bjeh
Jekaterina Bjeh - Sputnik Srbija, 1920, 12.08.2022
Pratite nas
Biatlonka Jekaterina Bjeh, koja je u aprilu izbačena iz reprezentacije Ukrajine, odlučila je da učestvuje na letnjem prvenstvu u Rusiji, kao i u drugoj fazi Kupa Komonvelta u beloruskom centru za zimske sportove Raubiči.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Ova 23-godišnja devojka koja je rođena na teritoriji Habarovska na istoku Rusije, nije mogla da se izbori sa konkurencijom u nacionalnom timu pa je 2018. godine promenila državljanstvo i nastupila za Ukrajinu.
Međutim, sudbina očigledno hoće drugačije – Bjehova se vratila u domovinu gde se u okolini Moskve sada priprema za početak takmičenja u domaćim okvirima.
Jekaterina je do 2018. godine predstavljala ruski juniorski tim, da bi pomenute godine zajedno sa još dve devojke napustila Moskovsku sportsku školu i preselile se u Kijev sa trenerom Iljom Lopuhovim.
Tamo je uzela ukrajinsko državljanstvo i počela da se takmiči pod njihovom zastavom. Prvo kao juniorka, a potom i kao seniorka. Nakon situacije u Ukrajini, Jekaterina je odlučila da se vrati u Rusiju.
Bilo je teško, ali joj je pomogao predsednik Bijatlonskog saveza Ukrajine Vladimir Brinzak. U aprilu je Jekaterina izbačena iz reprezentacije, a Brinzak smenjen posle 24 godine zbog pružanja pomoći. Njen povratak u Rusiju imao je sportske i lične razloge.
Sportske jer joj je karijera bila u padu u poslednje vreme, a lične jer je u ljubavnoj vezi sa jednim od lidera ruskog tima Karimom Halilijem.
Ova druga činjenica mnogo je smetala Ukrajincima (veza sa Rusom), ali je važno da je Jekaterina našla sreću na kraju u domovini.
Dragutin Topić, atletika - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2022
SPORT
Dragutin Topić opisao dramu otrovane atletičarke: „Srce mi se kidalo dok si se borila za dah“
Ubistvo Brazil - Sputnik Srbija, 1920, 08.08.2022
SPORT
Policajac hicem iz pištolja ubio svetskog prvaka u džiju džici
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala