- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Osnivač Telegrama: Ažuriranje mesindžera kasni zbog nejasnog procesa verifikacije „Epla“

© Sputnik / Kirill Kallinikov / Uđi u bazu fotografijaMesindžer Telegram
Mesindžer Telegram - Sputnik Srbija, 1920, 11.08.2022
Pratite nas
Osnivač Telegrama Pavel Durov izjavio je da je ažuriranje mesindžera potrajalo dve nedelje zbog duge provere „Epla“ bez bilo kakvih objašnjenja. On je dodao da zbog zakasnelog objavljivanja ažuriranja, stotine hiljada mobilnih aplikacija u celom svetu trpe direktnu finansijsku štetu.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Često ne možemo da distribuiramo nove verzije Telegrama zbog nejasnog procesa verifikacije, koji je tehnološki monopol nametnuo svim mobilnim aplikacijama. Na primer, naše predstojeće ažuriranje je zaglavljeno zbog provere u ‘Eplu’ dve nedelje bez objašnjenja ili bilo kakve povratne informacije od ‘Epla’“, navodi se u saopštenju na zvaničnom Telegram kanalu Durova.
On je istakao da ako se Telegram suočio sa takvom situacijom, „mogu se samo zamisliti teškoće sa kojima se suočavaju programeri malih aplikacija“.
Durov je precizirao da zakasnelo objavljivanje ažuriranja nanosi direktnu finansijsku štetu stotinama hiljada mobilnih aplikacija u celom svetu.

„To je šteta bez 30 odsto poreza koju ‘Epl’ i ‘Gugl’ naplaćuju od programera aplikacija koji, prema njihovim rečima, moraju da plaćaju resurse koji su neophodni za verifikaciju aplikacija. Regulatorni organi u Evropskoj uniji i drugim zemljama počinju postepeno da proučavaju te zloupotrebe. Ali, to neće otkloniti ekonomsku štetu koja je već naneta“, navodi se u saopštenju.

Telegram se ove godine našao na top listi od 5 aplikacija sa najviše preuzimanja u svetu, a broj aktivnih korisnika mesindžera premašio je 700 miliona mesečno.
Mesindžer Telegram - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2022
RUSIJA
Telegram prestigao Vocap po popularnosti u Rusiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala