- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Telegram prestigao Vocap po popularnosti u Rusiji

© Sputnik / Kirill Kallinikov / Uđi u bazu fotografijaMesindžer Telegram
Mesindžer Telegram - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2022
Pratite nas
Servis za razmenu poruka Telegram u martu je prvi put prestigao po popularnosti Vocap u Rusiji, pokazuje istraživanje „Megafona“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Udeo Telegrama u obimu saobraćaja kada su u pitanju servisi za razmenu poruka povećao se sa 48 na 63 odsto u poređenju sa istim periodom prošlog meseca, pokazuje istraživanje kompanije „Megafon“, drugog najvećeg mobilnog operatora u Rusiji.
„U martu 2022. servis Telegram prvi put je u Rusiji prestigao Vocap i postao najpopularniji mesindžer u zemlji“, navode istraživači „Megafona“ i dodaju da je popularnost Telegrama porasla i zbog ograničenog pristupa drugim mesindžerima i društvenim mrežama.
Kako se navodi u istraživanju, Telegram nije postao samo servis za razmenu poruka, već i jedan od glavnih izvora informacija.
Udeo Vocapa smanjio se sa 48 na 32 odsto i on zauzima drugo mesto po obimu saobraćaja. Udeo Vibera smanjio se sa pet na četiri odsto.
Prema tom istraživanju, na kraju 2021. godine, Telegram je bio glavni servis za razmenu poruka u 55 ruskih regiona, dok je sada na prvom mestu u 82 regiona.
„Telegram je postao lider i po upotrebi mobilnog saobraćaja u toku dana. U proseku jedan korisnik troši na taj servis 101 megabajt saobraćaja dnevno, korisnici Vocapa 26 megabajta, a Vibera osam megabajta“, navodi se u istraživanju.
Telegram kanal Sputnjika Srbija možete pratiti na sledećem linku.
Telegram - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2022
SRBIJA
Sputnjik na Telegramu prati više od 50.000 ljudi: Slobodna reč ne može da se uguši
Mesindžer Telegram - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2022
SRBIJA
Sputnjik na udaru cenzure: Čitajte nas na Telegramu i gledajte na platformi „Odisi“ (odysee.com)
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala