- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Italijani pišu o „slučaju Teodosić“: Videćemo da li će nedostajati ili će Pešić biti u pravu

© Sputnik / Lola ĐorđevićMiloš Teodosić
Miloš Teodosić - Sputnik Srbija, 1920, 11.08.2022
Pratite nas
Svetislav Pešić odlučio je da Miloš Teodosić više ne bude deo reprezentacije koja se sprema za mečeve kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, kasnije i za Evropsko prvenstvo. I dok čekamo 15. avgust kada će Pešić objasniti razlog ovakve odluke, mnogo se priča i piše o ovom slučaju, čak i u Italiji.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Portal Sportvirgilio.it piše da je mnogo reakcija na Teodosićevo odstranjivanje iz tima.
Ističu Italijani (Teo je košarkaš tamošnjeg Virtusa) da je srpski košarkaš napravio oproštaju žurku sa saigračima, podsećaju na sve što je Teo osvojio sa reprezentacijom, a onda ističu da je to sve uradio kako bi održao visok moral ekipe.
I postavljaju pitanje:
Videćemo da li će Srbiji zaista nedostajati lider ili će Pešić biti u pravu“, ističe se na spomenutom sajtu. A, pored njega svi relevantni italijanski i evropski mediji preneli su vest da Teo neće igrati za Orlove.
Mahom sa dozom zbunjenosti.
Još od 2007. godine, kada ga je kao jednog od najtalentovanijih juniora u zemlji Zoran Moka Slavnić prekomandovao u A selekciju, reprezentativna okupljanja bez momka iz Valjeva bila su gotovo nezamisliva. Bio je jedan od najvažnijih vojnika u četi Dušana Ivkovića, pod komandom Aleksandra Đorđevića osvojio je najvažnije medalje.
U reprezentativnoj karijeri okitio se srebrnim medaljama na Olimpijskim igrama u Riju 2016, Svetskom prvenstvu 2014. i Evropskom prvenstvu 2009. godine.
Ovo leto moglo bi lako da bude poslednje kada je Teovo učešće u nacionalnom timu u pitanju.
Kada selektor Pešić bude izneo razloge Teodosićevog odsustva, tada ćemo imati celokupnu sliku. Spekulacija je mnogo. Previše.
Reprezentativac Srbije Miloš Teodosić - Sputnik Srbija, 1920, 10.08.2022
SPORT
Situacija Pešić – Teodosić: Igrač takvog kalibra ne može da bude „precrtan“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala