- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Tramp se pozvao na Peti amandman, odbio da odgovara

© AP Photo / Julia NikhinsonBivši američki predsednik Donald Tramp polazi na saslušanje u kancelariji državnog tužioca
Bivši američki predsednik Donald Tramp polazi na saslušanje u kancelariji državnog tužioca - Sputnik Srbija, 1920, 10.08.2022
Pratite nas
Bivši predsednik SAD Donald Tramp pozvao se danas na Peti amandman Ustava i odbio da odgovara na pitanja tokom svedočenja u građanskoj istrazi u Njujorku.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Odbio sam da odgovaram na pitanja u okviru prava i privilegija koje se daju svakom građaninu prema Ustavu Sjedinjenih Američkih Država", naveo je Tramp u saopštenju, preneo je Rojters.
Istrage se vodi o poslovima porodične kompanije, a njujorški državni tužilac Leticija Džejms ispituje da li je Trampova organizacija „naduvala“ vrednost nekretnina,
Ona je rekla da je njena istraga došla do dokaza da je organizacija Donalda Trampa, koja upravlja hotelima, terenima za golf i drugim nekretninama, precenjivala vrednosti imovine da bi dobila povoljne kredite i potcenjivala vrednosti da bi dobila poreske olakšice.
Kako se navodi, Tramp i dvoje njegove odrasle dece, Donald Tramp Mlađi i Ivanka Tramp, borili su se da izbegnu svedočenje, ali nisu u tome uspelii.
Tramp je negirao krivicu i nazvao njujoršku istragu politički motivisanom, aludirajući na to da je Džejms demokrata, prenosi Tanjug.
FBI izveo raciju u Trampovom domu na Floridi - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2022
SVET
FBI izveo raciju u Trampovom domu na Floridi, obili mu sef
Bivši američki predsednik Donald Tramp na mitingu svojih pristalica na Floridi - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2022
SVET
Veliki strah demokrata od druge Trampove kandidature: Potezi sve radikalniji, na udaru i institucije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala