- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

„Rio Tinto“: Projekat „Jadar“ je van snage, radimo na internoj Studiji izvodljivosti

© Foto : Facebook/Jadar Projekat - Rio Tinto/PrintscreenDetalj iz spota Rio Tinta
Detalj iz spota Rio Tinta - Sputnik Srbija, 1920, 10.08.2022
Pratite nas
„Rio Tinto“ poštuje odluku Vlade da stavi van snage akte za realizaciju Projekta „Jadar“, a sada se radi na završetaku interne Studije izvodljivosti, poručili su iz kompanije povodom navoda udruženja SEOS da „Rio Tinto“ i „Behtel“ nastavljaju da realizuju Projekat „Jadar“.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

U saopštenju su istakli da „Rio Tinto“ posluje u skladu sa propisima Republike Srbije i da su sve trenutne aktivnosti kompanije nastavak prethodno preuzetih obaveza.
„Ovo uključuje i završetak interne Studije izvodljivosti, za šta je neophodno da prikupimo sve projektne podatke od relevantnih kompanija, kako bi Studija izvodljivosti bila u skladu sa tehničkim standardima, kao i standardima zaštite životne sredine“, poručili su iz „Rio Tinta“.
Dodali su da na izradi Studije izvodljivosti „Rio Tinto“ sarađuje sa kompanijom „Behtel“, sa kojom od 2018. godine ima zaključen ugovor o upravljanju projektom, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala