- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Holanđani pišu: Pljačkaši napali Tadića, fudbaler zadobio povrede

© AP Photo / Martin MeissnerDušan Tadić
Dušan Tadić - Sputnik Srbija, 1920, 10.08.2022
Pratite nas
Kapiten Ajaksa i fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić bio je žrtva pokušaja oružane pljačke u južnom delu Amsterdama, javljaju holandski mediji.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Incident se dogodio u noći između 27. i 28. jula kada su dvojica naoružanih napadača sa kacigama prišla Dušanu dok je izlazio iz automobila, verovatno s namerom da mu otmu skupoceni sat s ruke.
Prema pisanju holandskog Telegrafa, kapiten Ajaksa je brzo shvatio o čemu se radi i počeo da im beži. Posle kraće jurnjave, izbila je manja tuča u kojoj je Dušan uspeo da otvori vizir napadaču i udari ga po licu.
Tom prilikom Tadić je zadobio povredu ruke, a odeća mu je bila pocepana. Ipak, uspeo je da pobegne u jednu obližnju ostavu i sačeka policijsku i medicinsku pomoć.
Inače, ovo nije prvi put da se Dušan našao na meti oružanih razbojnika. U Amsterdamu godinama postoji organizovana grupa, „Roleks banda“, koja pljačka vlasnike skupocenih ručnih satova, poput Tadića, koji je njihov ljubitelj.
Pre nekoliko godina na suđenju članovima bande čulo se da su planirali pljačke satova nekolicine poznatih ličnosti u Holandiji, a mete su bili fudbaleri Dušan Tadić, Stiven Bergvajn i Siem de Jong, kao i preduzetnik Rem van Dam.
Tadić je tokom 2020. godine uslikan sa modelom „Nautilus hronograf“, jedne od najprestižnijih časovničarskih kompanija, Patek Filip, urađenim od ružičastog zlata, koji je znao na tržištu da dostigne cenu i do 180.000 dolara.
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2022
SPORT
Šejk potvrdio – Partizanu stižu milioni iz Španije
Karabag je Jermenija, Kosovo je Srbija - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2022
SPORT
„Karabah je Jermenija, Kosovo je Srbija“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala