- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Šejk potvrdio – Partizanu stižu milioni iz Španije

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbalska lopta
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2022
Pratite nas
Nigerijski napadač Umar Sadik trebalo bi uskoro da kompletira transfer u redove Viljareala ili Hetafea, a informaciju iz Španije željno iščekuju u Humskoj jer računaju na deo od ukupnog obeštećenja.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Turki Al Šejk, prvi čovek Almerije, kluba za koji nastupa nekadašnji napadač crno-belih, potvrdio je da Sadik napušta njegov tim i istakao da će cena iznositi negde oko 30 miliona evra.
„Razlog što nismo vodili Sadika na pripreme u Englesku je taj što ćemo ga prodati. Strahovali smo od povrede koja bi nam zakomplikovala situaciju. Transfer je u rukama Mohameda El Asija, dao sam mu zerleno svetlo da ga realizuje“, potvrdio je Al Šejk.
Tri su kluba pokazala interesovanje za Sadika do sada. Viljareal, Hetafe i Borusija iz Dortmunda, ali je bundesligaš u međuvremenu doveo centarfora sličnog kalibra Entonija Modesta iz Kelna, pa „Žuta podmornica“ i madridski klub ostaju jedine opcije.
Ukoliko Sadik završi na čuvenom „Madrigalu“ ili na madridskom „Koloseumu", Partizanu sleduje 10 odsto od obeštećenja, dakle oko tri miliona evra, ako svota bude oko 30 miliona.
Spomenimo i da su crno-beli već naplatili plasman Almerije u La Ligu, za šta su dobili tri miliona evra na ime bonusa ovog leta.
Zanimljivo je i to da će u slučaju transfera Sadika, Partizan za jednu utakmicu ostati kratak za 500.000 evra, jer je tu svotu Almerija trebala da uplati nakon što Nigerijac odigra 75 utakmica u Segundi u njenom dresu. Sadik trenutno ima 74 meča...
Podsetimo na kraju i da je Partizan za prodaju Sadika dobio odmah devet miliona evra tako da se može reći da je generalno odlično prošao u celom poslu sa Špancima.
Lionel Mesi, Barselona - Sputnik Srbija, 1920, 08.08.2022
SPORT
Mesi se vraća kući
Dejan Stanković - Sputnik Srbija, 1920, 08.08.2022
SPORT
Dekijev raport iz Jerevana – „Zvezdina veličina obavezuje na pobedu“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala