- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Stanković ispisao istoriju evropske Zvezde

© Foto: FK Crvena zvezdaDejan Stanković
Dejan Stanković - Sputnik Srbija, 1920, 10.08.2022
Pratite nas
Za zvezdaše rutinsku, ali za Dejana Stankovića istorijsku pobedu zabeležila je Crvena zvezda u revanšu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Pjunika u Jerevanu (2:0). Zahvaljujući tom rezultatu Deki je postao najuspešniji trener u istoriji kluba po broju pobeda u međunarodnim okvirima u post-barijevskoj eri.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

U Jermeniji je Stanković ostvario 15. trijumf na klupi crveno-belih i time prestigao Vladana Milojevića, s kojim je do utorka delio prvo mesto sa po 14 pobeda. Iza njih dvojice su Muslin sa devet, Kosanović sa osam i Pižon Petrović sa pet pobeda...
„Zvezdu istorija obavezuje da ide na pobede. Pogotovo kad je sad svaki bod u Evropi zlata vredan. Time smo došli do toga da ove sezone prvak Srbije obezbeđuje direktan plasman u Ligu šampiona. Utakmica je bila dobra i pod našom kontrolom. Igrači su bili motivisani koliko je trebalo uprkos ubedljivom trijumfu u Beogradu. Kontrolisali smo igru, duele i pobedili smo kako smo obećali“, rekao je Stanković posle meča u Jermeniji.
Za takav poduhvat (15 pobeda) aktuelnom treneru je bilo potrebno 27 utakmica, dok je Milojević u evropskim protokolima bio 44 puta zapisan kao trener crveno-belih.
Uz još jednu napomenu, da je Milojević imao jače rivale u kvalifikacijama (Salcburg, Jang Bojs...) i da je dva puta igrao Ligu šampiona, gde je imao manju mogućnost za trijumfe protiv Bajerna, Totenhema, Pari Sen Žermena...
Ipak, i Dejan Stanković ima čime da se pohvali. Postao je prepoznatljiv po evropskim „petardama”, jer su pored Pjunika istu porciju golova u Ljutice Bogdana dobili Evropa, kazahstanski Kairat i češki Liberec, dok je jedan manje primio rumunski Kluž.
Stanković je jedinstven i po broju pobeda u grupnim fazama, ima ih čak šest. Posle ispadanja od Omonije, potom i Šerifa u kvalifikacijama za Ligu šampiona, Crvena zvezda se odlično snalazila u Ligi Evrope, gde je uspela po dva puta da savlada Gent i Ludogorec.
Videćemo da li će Makabi biti treća sreća za Stankovića. Svestan je i Deki da je Liga šampiona ipak nivo više od Lige Evrope i nema sumnje da će dati sve da je konačno dočeka na Marakani.
I ne krije da jedva čeka dvomeč sa Izraelcima.
„Sad nas čeka mnogo lep dvomeč koji može mnogo toga lepog da donese. Želeli smo da igramo u plej-ofu za Ligu šampiona, tamo smo i svima od nas bih poželeo sreću“, zaključio je Stanković.
Dušan Tadić - Sputnik Srbija, 1920, 10.08.2022
SPORT
Holanđani pišu: Pljačkaši napali Tadića, fudbaler zadobio povrede
Milan Pavkov - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2022
SPORT
Zvezda „odradila“ Pjunik, svim silama na Makabi!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala