- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ulaz u dvorac u Parizu za Ruse bio zabranjen zbog slepe primene pravila, a od sutra — nova pravila

CC BY-SA 2.0 / Sam Nabi / Dvorac Vensen
Dvorac Vensen - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2022
Pratite nas
Odluka da se Rusima zabrane posete srednjovekovnog dvorca Vensen u Parizu je posledica neselektivne primene pravila, usvojenog nakon početka specijalne operacije Rusije u Ukrajini po pitanju vojnih objekata, saopštila je Sputnjiku pres služba Ministarstva odbrane Francuske.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Ovo je neselektivna primena pravila, usvojenog u februaru zbog početka rata u Ukrajini, po pitanju svih vojnih objekata. Razume se, ono se ne može jednako primenjivati i kad je reč o strateškim objektima, tako i mestima koja su otvorena za javnost, kao što su muzeji“, objasnili su Sputnjiku iz Ministarstva.
Prema navodima, kao izgovor se koristi objašnjenje da se tamo čuvaju neka arhivska dokumenta Ministarstva odbrane Francuske, koja bi mogla, po mišljenju tamošnjih stanovnika, da privuku pažnju ruskih državljana.
Pres služba je dodala da je francuski ministar odbrane Sebastijan Lekornu zbog toga zatražio da se zaposlenima na javnim mestima razjasni ovo pravilo, kako bi se u budućnosti izbegli slični incidenti.
Kako je za Sputnjik naknadno potvrdio vojni službenik u muzeju, državljanima Rusije će ponovo biti omogućen ulaz od srede, 10. avgusta.
Ranije je agencija „Frans Pres“, pozivajući se na izvore saopštila da je građanima Rusije ograničena poseta dvorcu Vensen na jugoistoku Pariza zbog specijalne operacije u Ukrajini. Prema njegovim podacima, dve Ruskinje nisu mogle da uđu u dvorac zbog toga što su ruske državljanke.
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2022
RUSIJA
Zaharova o skandalu „Šanela“: Nekad sa nacistima, danas protiv Rusa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala